Glavni » general » Može li Sailfish OS biti plan tvrtke Nokia?

Može li Sailfish OS biti plan tvrtke Nokia?

general : Može li Sailfish OS biti plan tvrtke Nokia?

Sailfish OS je Linux operativni sustav koji je razvio Jolla za uporabu u nadolazećim pametnim telefonima. Ali, tko je Jolla, možeš pitati?

Kada Nokia ugasi Symbian i MeeGo, morali su otpustiti puno radnika. Finska tvrtka započela je ono što oni nazivaju programom Bridge kako bi podržali osnivanje novih tvrtki koje su započele s pokretanjem nekih od bivših zaposlenika tvrtke Nokia. Pa Jolla je na Bridge programu. Jolla je tvrtka koja je pokrenula neka od bivših zaposlenika tvrtke Nokia i dio je Bridge programa. To znači da dok svi drugi imaju svoje oči na Nokia i Windows Phone, iza scene, Nokia i Jolla razgovaraju i vrlo prijateljski. Dakle, Sailfish nije baš nešto što Nokia ne bi zanimalo.

Tako?

Vođe tvrtke Nokia napomenuli su da su razmišljali o planu B ako strategija sustava Windows Phone propada (bogovi ne dopuštaju, zar ne?). Mnogo bi ljudi htjeli da je ovaj Plan B Android. Ali ja ne mislim tako. Android tržište već je zasićeno, a sada ima dominantni Android OEM pod nazivom Samsung. Ne; čini mi se da bi bilo hrabro da Nokia napravi Android kako im se hitno vraćaju.

Ovo je mjesto gdje dolazi Sailfish OS. Evo mojih razloga:

  • Sailfish temelji se na MeeGo, platformi koju Nokia već posjeduje
  • Sailfish će biti kompatibilan s Android aplikacijama zahvaljujući izgrađenoj sloju Alien Dalvik. To će vam pomoći riješiti problem dostupnosti aplikacija
  • Sailfish kao rezervni plan imao bi smisla, kao što je Program mosta tvrtke Nokia značio da imaju određen utjecaj na to kako se razvija
  • Sailfish kao sigurnosna kopija bi bila učinkovita i isplativa, budući da bi Jolla vodila sve razvojne i istraživačke radove platforme, ostavljajući Nokia slobodu da se suoči s poslovanjem izrade mobilnih slušalica
Također pročitajte: Popust paketima za Nokia uređaje s Glo Mega Deals

Da; to su sve spekulacije i permutacije (D'oh!), ali sigurno bi imao smisla. Barem, meni. No, opet, možda nikada nećemo znati.

Ipak, hoće li se ikada Nokia vratiti na Sailfish ili ne, ja sam obožavatelj te platforme. Trenutačno Sailfish nudi sljedeće jedinstvene značajke korisnika:

  • "Bez napora više zadataka", omogućujući korisnicima da se prebace između pokretnih aplikacija izravno na početnom zaslonu npr. Biti u mogućnosti isključiti aplikaciju bez potrebe za otvaranjem aplikacije
  • "Menadžer remenice", značajka za spuštanje, a ne za obavijesti, nego za dijeljenje

Do sada, Sailfish izgleda kao nešto slično mojoj ulici. Nokia ili ne, nadam se da ćemo vidjeti uređaje s operacijskim sustavom u ovom vratu šume. 2013 je sve više i više uzbudljivo.

Preporučeno
Ostavite Komentar