Glavni » general » Cijena pristupa internetu: Nigerija i Južna Afrika

Cijena pristupa internetu: Nigerija i Južna Afrika

general : Cijena pristupa internetu: Nigerija i Južna Afrika

Moram priznati da sam ja jedan od onih Nigerijanaca koji misle da je cijena koju plaćamo za pristup internetu izuzetna. Naravno, takva se misao temelji apsolutno na neznanju onoga što se događa u drugim dijelovima svijeta. Da smo bili pravilno informirani i obrazovani, znali bismo da smo u nebu u Nigeriji što se tiče pristupa internetu.

Na primjer, kada napunite N200 na Etisalatu, dobivate 15 MB podataka besplatno za mjesec tjedan. Jednostavno se pitamo, hoće li se to dogoditi na Etisalatu u drugim dijelovima svijeta? Iako nisam učinio moje istraživanje, pretpostavljam da će nas odgovor na to pitanje zasigurno iznenaditi.

Nedavno sam došao u Južnu Afriku živjeti i raditi. Naravno, moram odabrati internetski plan kako bih mogao nastaviti predstavljati mobilnost i ostati u kontaktu sa svijetom. Rečeno mi je da se, koliko se traži, MTN mreža koja treba gledati. Zato sam odlučio nastaviti tradiciju " Everywhere You Go ".

Možete zamisliti moje iznenađenje kad sam provjerio svoje cijene za različite raspon internetskih paketa koje nude i usporedili su s onim što se dobiva na MTN-u u Nigeriji. Razlika je bila previše jasna. Tarife za pristup internetu na MTN Južnoj Africi su zasigurno veće od MTN Nigerije.

Ovdje je usporedba
Za početak, Pay-as-you-iskoristiti internet na MTN SA cost R2.00 Per MB (N40.00).
Na MTN-u Nigerija koštalo se 155 kobo po KB koji se prevodi na N50.00 po MB

1-dnevni plan s 150 MB podatkovnom kapom na MTN SA trošak R50.00 (N1, 000.00).
Isti plan na MTN-u Nigerija košta N500.00

1GB podatkovni plan na MTN SA trošak R289.00 (N5.780.00)
Isti plan na MTN-u Nigerija košta N5, 000.00

2GB podatkovni plan MTN SA trošak R389.00 (N7.780.00)
5 GB podataka plan MTN Nigerija košta N8, 000.

Kao što možemo vidjeti, brojke govore za sebe. U mom neobrazovanom mišlju, očekujem da će internet tarrif u SA biti jeftiniji jer ne trebaju vlastiti stanice s generatorima i ne trebaju trošiti novac na dizel kako bi zadržali generatore koji su trčali poput svojih nigerijskih kolega,

Također pročitajte: Korištenje pravog punjača za vaš mobilni uređaj

Za sve to vrijedi, MTN Nigerija i ostale mreže rade čuda kako bi nam pristupili internetu po cijeni koju oni rade, imajući u vidu sve što se trebaju baviti u našem okruženju.

Preporučeno
Ostavite Komentar