Glavni » general » Zaštita potrošača: Potreba za ugovorom između potrošača i davatelja usluga

Zaštita potrošača: Potreba za ugovorom između potrošača i davatelja usluga

general : Zaštita potrošača: Potreba za ugovorom između potrošača i davatelja usluga


Izvor slike

Uobičajeno je da pružatelji internetskih usluga u Nigeriji - a posebno mobilni pružatelji internetskih usluga - imaju veliku brzinu dostupnih na svojim platformama, ali pretplatnici gotovo nikada ne mogu doživjeti ništa blizu tih brzina. Manitimes, stvarne brzine koje doživljavaju potrošači uopće nisu ni širokopojasni.

Titi Omo-Ettu, predstavnik tvrtke CYBERSCHUUL i izdavač CyberschuulNews.com, predstavio je članak na sastanku na Nigerijskom sastanku na sastanku na telekomu u prosincu 2013. u kojemu se obratio ovom pitanju i dao preporuke.

U svom se radu Titi Omo-Ettu izjavio da mora postojati ugovor između svakog potrošača i svakog pružatelja usluga, tako da potrošač može zatražiti naknadu za bilo kakvu ozljedu ili neuspjeh pružatelja usluga da ispuni uvjete ugovora.

To donosi na umu oglase za mobilne internetske usluge različitim telekomunikacijama. U tim oglasima, telekomunikacijska tvrtka može se pohvaliti brzinom od 42 Mbps širokopojasne brzine i koristiti ga za poticanje potrošača. Tada je u vrlo lijepom ispisu pri dnu oglasa izjava koja kaže da je usluga pružena na najbolji način. Milijun naira pitanje je, tko štiti potrošača? Je li NCC, je li to CPC ili je to zakon? G. Omo-Ettu tvrdi da bi to trebao biti Zakon, a NCC može poslužiti kao facilitator.

U prosincu prošle godine razgovarao sam s g. Omo-Ettu o ovoj temi, a mi smo se složili da ideja pružanja usluge pretplatniku koji plaća na "najbolji način napora" jest kopiranje i ne smije se dopustiti nastaviti. Davatelj usluga bi trebao biti u stanju jamčiti potrošaču određenu brzinu, recimo minimalnu brzinu od 5Mbps 95% vremena. To će biti ugovor između pretplatnika i davatelja usluga. Potrošač točno zna što plaća u smislu brzine i pouzdanosti (ne samo dodjele podataka). Dakle, kada davatelj usluga zadane, potrošač može poduzeti radnje.

Također pročitajte: Xender: Brže prijenos datoteka između telefona

G. Omo-Ettu je također dodao da proces traženja pravnih lijekova također treba biti manje težak, a ugovor o pružanju usluga biti će izvršniji nego regulator zaustavljanja u borbi protiv rata kvalitete usluga samo od vlastitog opservatorija i potrošači.

Preporučeno
Ostavite Komentar