Glavni » general » Promocije potrošača: NCC Ban okida pretplatnike 'Angst

Promocije potrošača: NCC Ban okida pretplatnike 'Angst

general : Promocije potrošača: NCC Ban okida pretplatnike 'Angst

Pet tjedana nakon što je Nigerijsko povjerenstvo za komunikacije (NCC) nametnulo neodređenu zabranu svim GSM operaterima od pokretanja promocija potrošača i lutrije na svojim mrežama, sve veći broj korisnika telefona žali na njihovu iskušenje dok istovremeno traži mudrost u akciji. Njihov je argument da su potrošači pravi gubitnici jer više ne uživaju freebies od telekom operatora, dok zabrana nije donijela nikakav vidljiv napredak u kvaliteti usluge.

Drugi je argument da je zabrana zabrane nepravedno jer je NCC upravo provodio još jednu provjeru kakvoće usluga operatera u skladu sa svojim mandatom koji ovlašćuje regulatornu agenciju da osigura da korisnici licence zadovoljavaju zahtijevane standarde od vremena do vremena. "Izgled istraživanja nije izgledao kao da je utjecao na odluku NCC-a pri odlučivanju o zabrani zabrane promocija i lutrije koje su utjecale na sve operatore, bez obzira na njihovu izvedbu kao što je otkrio i NCC", rekao je Moses Adigun, prava potrošača aktivista.

Od srpnja do rujna ove godine, što je u razdoblju kada su promocije potrošača bile teške na raznim mrežama, NCC je provela ono što je nazvao Nationwide Benchmark Drive Test na četiri glavna operatora - MTN, Globacom, Airtel i Etisalat. To je bio prvi takav test i koncentriran je na stopu dovršavanja poziva, koja obuhvaća glavni KPI mreže (pad poziva i zagušenja). Davatelji usluga rangirani su u Lagosu i šest geo-političkih zona jugozapadne, jugoistočne, južno-južne, sjevero-središnje, sjeveroistočne i sjeverozapadne. Istraživanje je pokazalo da neki operatori zapravo imaju više od dovoljno kapaciteta da apsorbiraju bilo kakvo povećanje pokroviteljstva koje proizlazi iz njihovih promotivnih aktivnosti.

Prema pogonskom izvješću o pogonu, Sjeverno-središnja zona proizvodi najvišu ocjenu za sve operatore, osim Glo. U ovoj regiji, Etisalat je zabilježio 94 posto, dok je Airtel usko slijedio 92 posto. MTN je osvojio 84 posto, a Glo 78 posto.

Također pročitajte: Sony Ericsson Xperia X10 mini pro kamere uzoraka

Lagos je slijedio poredak. Ovdje je Etisalat imao 92 posto, Airtel 88 posto, Glo 86 posto, a MTN je završio 82 posto. Na sjeverozapadu je bilo Etisalat 90 posto, Airtel 82 posto, Glo 88 posto i MTN 60 posto.

Izvješće pokazuje da je Airtel vodio na jugu jugu, a zabilježio je 88 posto. Ostatak je bio: Etisalat 86 posto, MTN 71 posto i Glo 78 posto. Airtel je također vodio na jugozapadu s 88 posto, a slijedi Etisalat koji je imao 81 posto, a Glo 79 posto i MTN 72 posto.

Airtel je također vodio put na Sjeveroistočnom, sa 78 posto, a Etisalat 67 posto, a MTN 58 posto, a Glo 53 posto. Jugoistočni je rezultat najslabiji. Etisalat je vodio s 85 posto, a zatim Airtel na 75 posto. Glo je zabilježio gotovo 60 posto, dok je MTN zabilježio 53 posto.

Općenito, Etisalat je ocijenjen kao najbolji pružatelj usluga u Lagosu, jugoistočnom, sjevero-središnjem i sjeverozapadu. Došao je na drugo mjesto na jugozapadu, jugo-jugu i sjeveroistočnom. Airtel je bio najbolji operator u tri regije - jugozapadno, jugo-južno i sjeveroistočno. Došlo je drugo mjesto u Lagosu, jugoistočnom, sjevero-središnjem i sjeverozapadu. MTN je završio na trećem mjestu u jugo-jugu, sjever-središnjem i sjeveroistočnom; i četvrti u drugim zonama - Lagosu, jugozapadu, jugoistočnom i sjeverozapadu - gdje je Glo došao na treće mjesto, dok je Glo završio zadnji gdje je MTN ocijenjen treći.

"Iz takve kvalitete provjere, analitičari su mislili da NCC će primijeniti vlastiti recept u rješavanju pretplatničkih glavobolja. Umjesto toga, agencija je odlučila silaziti na sve operatore. Neodređena zabrana svih promocija i lutrije od strane mrežnih operatera nastavila je stvarati divergentna mišljenja ", rekao je jedan analitičar industrije.

Također pročitajte: Lenovo K8 smartphone će dobiti Android 8 Oreo vrlo kasno

Nekoliko pretplatnika ne vjeruje da bi NCC trebalo poduzeti mjere da sankcionira samo one mreže koje su pokazale nedostatak kapaciteta za rješavanje povećanog prometa na platformama kao rezultat promocija potrošača.

Gospodinu Waleu Thomasu, konzultantu za marketinške komunikacije, NCC se ponaša kao i većina ustanova u Nigeriji koja uvijek traži jednostavan način iz bilo kojeg izazova. "Zašto bi NCC pokrenuo provjeru na mreži i odbio provesti rezultat vlastitih otkrića u rješavanju krivaca?" Upita on. "Agencija je trebala nametnuti zabranu mreža koje nisu uspjele ispuniti minimalne standarde, umjesto da ih sve potpiruju."

Komentirajući zabranu zabrane, gospodin Moses Akapo, koji posluje u tvrtki Computer Village u Ikeji, Lagos, savjetovao je NCC-u da potiče duh natjecanja među mrežnim operatorima, što bi u konačnici trebalo biti prednostima potrošača, "Ako se pronađe jedan ili dva operatora mreže, a NCC odlučuje nametnuti istu kaznu za sve licence, to bi bilo ohrabrujuće srednjovjekovnosti umjesto promicanja meritokracije", rekao je Akapo.

U nedavnoj interakciji s novinarima, Udruga ovlaštenih operatora telekomunikacija u Nigeriji (ALTON), istaknula je da problem zagušenja mreže ne može biti kriv za potrošačke promocije i lutrije. Prema riječima predsjednika ALTON-a, g. Gbenge Adebayo, glavni uzroci slabe kvalitete usluga u svim mrežama mogu se pripisati prirodnim i nesrećama uzrokovanim ljudskim djelovanjem. Objasnio je da je prirodna katastrofa poplava u nekim južnim dijelovima zemlje i spontani napadi na telekomunikacijske postrojbe u nekim sjevernim dijelovima zemlje od strane naoružanih osoba pridonijeli velikim dijelom na poremećajima usluga.

Također pročitajte: Moto Z2 Force: Što je to s Moto i male baterije?

Prema Adebayu, "utjecaji napada usporili su sposobnost milijuna nigerijskih pretplatnika za pristup telekomunikacijskim uslugama, jer su incidenti utjecali na više od 250 telekomunikacijskih lokacija koje su izgubile vezu, a mnogi su pretrpjeli značajnu štetu nad popravcima".

Predsjednik ALTON je napomenuo da je nenadmašna poplava u nekim dijelovima zemlje uništila bazne odašiljačke stanice (BTS) na svom putu, što je dovelo do značajnog poremećaja u pogođenim područjima, što je posljedica utjecaja na dostupnost usluga u nekim drugim dijelovima na koje nisu utjecale poplava. "Osim narušavanja usluga, naši su članovi izgubili opremu u vrijednosti od nekoliko milijardi naira do katastrofe od poplava u cijeloj zemlji, jer je na poplavama bilo pogođeno više od 300 BTS", rekao je.

Najavljujući zabranu promocija potrošača i lutrije na mrežama 8. studenog, NCC je priopćio kako će biti na snazi ​​"sve dok to ne može odrediti komisija". Regulatorna agencija je rekla da su pogođeni telekom operatori uključili Globacom Limited, MTN, Intercellular Nigeria Plc, Visafone Communications Limited, Etisalat, Airtel i Multilinks Telecoms Limited.

Preporučeno
Ostavite Komentar