Glavni » general » Dolazak u Ameriku - Nokia E71 stil

Dolazak u Ameriku - Nokia E71 stil

general : Dolazak u Ameriku - Nokia E71 stil

Nedavno sam se sjetio događaja koji se dogodio prošle godine i shvatio da će dijeljenje to biti od koristi našim čitateljima na Mobility Nigeria. Ovaj se post odnosi na jedinicu Nokia E71 koju sam kupio u renomiranoj trgovini u Lagosu. Prije ove kupnje koristio sam tri različite E71 jedinice i svi su kupljeni iz ove iste trgovine.

Možda se pitate kako sam mogao koristiti taj broj istog telefona u tako kratkom vremenu. Ono što se dogodilo bilo je to što će ljudi vidjeti telefon sa mnom, zaljubiti se u njega, a zatim ponuditi da ga otkupi od mene. I tako bih prodala, kupila drugu jedinicu - i opet proći kroz ciklus.

U svakom slučaju, pokupio sam ovaj E71 iz moje pouzdane telefonske trgovine. Imala je pečat jamstva za I-ćeliju i također je imala markicu "Made in Finland" na njemu.

Rezanje na potjeru, stavio sam SIM u ureaj i pokrenuo ga. Kao i moj običaj, promijenio sam postavku telefonske mreže za UMTS, što znači da će se telefon povezati samo s 3G mrežom. Kad sam to učinio, primijetio sam da je mrežni signal nestao na telefonu.

Razmišljajući da je to privremeni mrežni problem koji će uskoro biti riješen, odlučio sam ostaviti postavku UMTS nepromijenjenom. Do večeri toga dana telefon još nije podigao 3G signal.

Napravio sam nekoliko poziva i otkrio da je 3G mreža vrlo živ na telefonima mojih prijatelja. Počeo sam se pitati o stvarima. Ponovno pokretanje telefona nekoliko puta nije bilo razlike.

Također pročitajte: 10 (ili tako) geeky načina da wow svoju djevojku na njezin rođendan

Konačno, bio sam prisiljen odabrati priručnik i čitati. Zamislite da čitam telefonski priručnik! Nezamislivo! Ali s obzirom na okolnosti, nisam imao izbora jer sam trebao objašnjenje za ono što se događa. Upravo na prvoj stranici priručnika bio je odgovor na moje pitanje.

Priručnik je naveo da je 3G frekvencija ove jedinice bila WCDMA 1900, koja je dostupna samo na američkom kontinentu. To je značilo da se ovdje u Nigeriji telefon mogao spojiti samo na GSM / GPRS / EDGE, ali nije mogao koristiti bilo koju od naših 3G mreža. 3G bend razvijen u Nigeriji je WCDMA 2100, a ne WCDMA 1900.

Bio sam potpuno zaprepašten. Nakon što je pokvaren s 3G brzinama, a da ne spominjem 3.5G, kako bih se mogao vratiti na sve manje? Samo nisam mogao vjerovati da mi se to događa. Isto tako, pitao sam se zašto bi I-cell uvezao telefone koji nisu kompatibilni s našim 3G bandom ovdje. Jesu li oni čak i na daljinu svjesni da su to vrste stvari koje bi trebali provjeriti prije nego što donese bilo koji telefon u zemlju?

Jesam li naučio nešto iz tog iskustva? Da! Ako ništa, počeo sam provjeravati frekvencijski pojas prije nego uzimam bilo koji telefon iz bilo kojeg skladišta.

Ako ne želite neugodna iznenađenja, trebali bi također.

Preporučeno
Ostavite Komentar