Glavni » general » Suradnja Gone Sour - Tizen Going MeeGo?

Suradnja Gone Sour - Tizen Going MeeGo?

general : Suradnja Gone Sour - Tizen Going MeeGo?

Nisam obožavatelj suradničkih projekata u mobilnom OS pejzažu i zbog dobrog razloga. Vidio sam previše povlačenja na i na bez opipljivih rezultata.

MeeGo je bila suradnja između Nokia i Intel. Prije toga, Nokia je posjedovao isključivo Maemo i na tržište je vidio nekoliko Maemo uređaja. Tada se Nokia pridružila rukama s Intelom, preimenovala projekt MeeGo - i razvoj se usporio na indeksiranje. Suradnju. Nikad nismo vidjeli da je pravi MeeGo uređaj pogodio tržište prije nego što su zajednički napori bili odbačeni, a Intel je odšetao da bude dio Tizena.

LiMo je godinama postojao prije nego što je nedavno preimenovan u Tizen kada je Intel došao na brod. Još jedan suradnički napor pod pokroviteljstvom Linux fondacije. Godina rada. Nijedan uređaj nema. Zvuči poput MeeGo. Da?

Ne mogu zaboraviti Symbian Foundation. Nokia je smatrao kako bi bilo sjajno dovesti sve one koji proizvode Symbian telefone pod okriljem suradnje na operacijskom sustavu. Symbian S80 bio je odbačen. Nokia je otkupio Symbian UIQ iz Sony Ericssona, a potom je skupio sve zajedno pod Symbian Foundationom kako bi potisnuo Symbian S60. Rezultati? Polagano kao pakao napredak. Znaš li kakav OS koji je izašao iz napora zaklade. Kada je gurnuo guranje, Symbian se nije mogao razviti dovoljno brzo pod vožnjom Symbian Foundation, a na kraju, Nokia se morao vratiti na mjesto vožnje, iako je došlo do oštećenja.

U međuvremenu, pogledajte dobitke sustava iOS i Android pod jedinstvenom kontrolom pojedinih entiteta koji su znali što žele i krenu. Dok su MeeGo i LiMo (sada Tizen) vidjeli kako Samsung jednostrano potiskuje Bada OS i imao na tržište uređaja ni u kojem trenutku. Naravno, čini se da Samsung sada napušta Badu za Tizen. Loše kretanje po mom mišljenju. Pogledajte koliko je brzo Jolla Mobile uspio premjestiti u kratkom vremenu kada su pogodili tlo. Već gledamo na prvom uređaju sa sustavom Sailfish koji se uskoro pojavio.

Također pročitajte: Evo kako stvoriti WhatsApp GIF-ove na vašem pametnom telefonu

Ovom brzinom, Tizen će vjerojatno krenuti putem Symbian Foundation i MeeGo zajedničkog napora. Te stvari suradnje imaju neprovjerenu povijest završavanja nereda. Suradnja može biti bol u pozadini. Što je veći broj sudionika u suradnji, obično je veća bol. Ovdje u Nigeriji, znamo da ne postavljate odbora, osim ako nemate namjeru da nešto učinite.

Ako zaista želite nešto napraviti, nema boljeg načina da to ideš nego da sami pođeš i pođeš s njom. Putem možete steći partnere. Samo pazite da ostanete u kontroli vašeg sna. Činjenica da ova suradnja ne radi tako dobro u mobilnom OS pejzažu.

Slikovni kredit

Preporučeno
Ostavite Komentar