Glavni » general » Pohrana oblaka: moje osobno iskustvo

Pohrana oblaka: moje osobno iskustvo

general : Pohrana oblaka: moje osobno iskustvo

Jučer u grupi Mobility Blog BlackBerry, jedan od naših članova izgubio je 16 GB memorijsku karticu. To nas je potaknulo da raspravljamo o pohrani oblaka kao alternativu tradicionalnoj pohrani kao što su memorijske kartice i flash diskovi.

Poput gotovo svih nigerijskih korisnika, bio sam skeptičan zbog korištenja bilo čega što se tiče pohrane oblaka u prošlosti. Moj broj jedan argument bio je da ako sam upload mojih datoteka online ne mogu imati isti stupanj kontrole za razliku od ako imam ih na vanjski tvrdi disk.

Zato sam u tom smjeru dopustio da moj skepticizam dobije bolji dio mene i nisam prihvatio nikakvo rješenje oblaka, sve do prije dva mjeseca.

Imam 500 GB vanjskog tvrdog diska koji koristim kao sigurnosnu kopiju svih mojih važnih dokumenata, igara, videozapisa i audio datoteka. Bio sam u sobi za spavaonicu oko dva mjeseca kada sam iznenada izlazio vanjski tvrdi disk iz moje ruke.

Moje srce je preskočilo ritam dok sam je podigla, brzo pronašla moj laptop i uključio sam ga kako bi bili sigurni da još uvijek radi. Kao što sam sumnjao da je pad morao nešto oštetiti jer mi je tvrdi disk od 500 GB od tada odbio raditi.

Znajući da su svi moji podaci nestali baš kao i da ništa ne mogu učiniti, dao mi je zimice. Pomislio sam na sve moje datoteke, najvažnije moje dokumente.

Zatim sam slegnuo od hipokritičke ideje o skladištenju oblaka i mi nemamo kontrolu. Razlog je zato što sam trenutak došao na internet i dao moje detalje na Facebooku, Google i suradnici ionako. Od tada nisam imao kontrolu nad mojim detaljima. Samo Bog zna što su učinili ili su radili s njim bez moje suglasnosti. Stoga sam nastavio stvarati račune na Box i Dropbox - oba istaknuta rješenja za pohranu oblaka.

Također pročitajte: LTE: Povijest se ponavlja od GSM-versus-CDMA ere

Zbog nekih programa lojalnosti moj se Box.com račun sada pripisuje s 50 GB što je više nego dovoljno da napravim sigurnosne kopije važnih stvari poput dokumenata, starih slika i upravljačkih programa uređaja.

Zaključak
Pohrana oblaka u Nigeriji nije baš ukusna za internet koristeći stanovništvo i razumijem zašto. Postoje ograničenja širina pojasa, strah od nedostatka kontrole i sl. Međutim, ako postoji jedna stvar koju sam naučila, iako je težak put - to je da bih barem morao prenijeti najvažnije datoteke.

Budući da boravimo u našoj jedinstvenoj zemlji, ne bismo trebali vidjeti pohranu oblaka kao zamjenu za tradicionalnu pohranu, već kao besplatnu značajku u slučaju problema (gbege) dogodi s vama ljubljenim 1TB hard diskom. Dokumenti i slike neće zahtijevati veću širinu pojasa nego što ste napravili sigurnosnu kopiju filma.

Ako namjeravate obuhvatiti upotrebu pohrane u oblaku, prvo pokušajte prenijeti stvari poput dokumenata, prezentacija i starih slika prije nego što razmislite o stvarima poput video datoteka ili audiozapisa.

Preporučeno
Ostavite Komentar