Glavni » general » Odabir pametnog telefona - faktor ažuriranja programske podrške

Odabir pametnog telefona - faktor ažuriranja programske podrške

general : Odabir pametnog telefona - faktor ažuriranja programske podrške

Volimo naše pametne telefone - one moćne mini-računala koja sve osim pranja sudopera. Volimo moći instalirati naše omiljene aplikacije trećih strana kako bi naši uređaji odgovarali našim potrebama.

Postoje slučajevi da proizvođači mobilnih uređaja prilagode ove uređaje dodavanjem vlastitog sloja sučelja i / ili usluga radi poboljšanja korisničkog sučelja ili funkcionalnosti konačnog proizvoda. Na primjer, HTC nastavlja izdavati uređaje s vlastitim prilagođenim korisničkim sučeljem nametnutim i za svoje mobilne uređaje sustava Windows Mobile i Android.

HTC nisu sami u tome. Ista stvar čine Samsung, Sony Ericsson i drugi. Često rezultati su izvrsni. Motorolaov MotoBlur, HTC's Sense i Sony Ericssonov Timescape / Mediascape korisničko sučelje su spremni primjeri.

Nedostatak
Obično se razvojni programeri firmvera (operacijski sustav na kojem se pametni uređaji prikazuju) oslobađaju ažuriranja kako bi poboljšali performanse, dodali značajke ili ispravili postojeće probleme na izvornom izdanju.

Ako ste posebno u vezi s uživanjem u korist ažuriranja firmvera, možda ćete morati razmisliti o tome prije nego što potrošite uređaj prilagođen proizvođaču. Moglo bi biti bolje s smartphoneom vanilije. "Vanilla" uređaj je onaj koji pokreće operacijski sustav koji nije prilagođen.

Kada programeri razviju ažuriranja firmvera, vlasnici uređaja vanilije mogu odmah ažurirati kako bi dobili prednosti tih ažuriranja. Da bi se prilagodili uređaji, proizvođači moraju potrošiti više vremena i resursa prilagodbom novog ažuriranja s vlastitim sučeljima.

Kao takvi, vlasnici uređaja prilagođenih proizvođaču ostaju na milosti proizvođača. Proizvođač može odlučiti da nije isplativo za njih staviti resurse da bi pružili ažuriranje, ili je za njih potrebno trajno pružiti.

Također pročitajte: MTN pokreće aplikacijski razvojni izazov

Tvoj poziv
Na tebi je. Možete odabrati prilagođeni uređaj koji vam daje bolje sučelje ili neke dodatne značajke i nadaju se najbolje. Ili možete se odlučiti za vanilicu i dobiti ažuriranje uređaja bez poteškoća.

Obje strane imaju svoje pro i kontra i u konačnici izbor pripada vama, krajnjem korisniku.

Preporučeno
Ostavite Komentar