Glavni » general » Odabir telefona: 3.5G nije 3.5G

Odabir telefona: 3.5G nije 3.5G

general : Odabir telefona: 3.5G nije 3.5G

Nedavno sam imao razloga iznijeti SIM iz svog primarnog smartphonea i staviti ga u drugi telefon. Odjednom, doživljavala sam brzinu interneta. Razlika u brzini mi je udaljila. Podsjetio sam se na činjenicu da 3.5G nije 3.5G. Kako to mislim? Prethodni telefon na kojemu sam imao SIM imala je HSDPA (to je 3.5G) ocjena od 21 Mbps brzine preuzimanja, dok je novi ocijenjeno 42 Mbps. Dvostruko brzina. Ili točnije, dva puta veći kapacitet.

Znam za činjenicu da prosječna osoba ne obraća previše pozornosti na podatke o brzini mrežnih podataka telefona pri odabiru uređaja koji će se kupiti za upotrebu. Uglavnom smo zadovoljni znamo da telefon ima barem 3.5G. Ipak, bliži pogled na brojke pokazat će da se različiti telefoni različito ocjenjuju. Na primjer, postoje telefoni koji imaju ocjenu od 7 Mbps. Tada su i oni koji imaju 21 Mbps HSDPA. To je triput kapacitet. Tu su i oni koji su ocijenjeni na 42 Mbps. Vaš operater mobilne mreže može ponuditi čak 42 Mbps i možda ćete moći iskoristiti samo jednu šestinu te brzine, ovisno o telefonu.

Postoje operateri u Nigeriji koji trenutno nude 57 Mbps na HSPA +. Pitanje je: dopušta li vam vaš telefon ili modem da iskoristite to? Nije da ćete dobiti aktualne brzine navedene. Nijedan pretplatnik na svijetu ne može doživjeti teorijske maksimalne brzine, ali čini veliku razliku da ima uređaj koji može gurnuti granice. Ako tražite najbrže širokopojasne brzine za prevelike preuzimanja i prijenose, morate obratiti pozornost na podatke o vašim uređajima.

Također pročitajte: ChatPics - Podijelite slike i razgovarajte s BBM-om u stvarnom vremenu

Trošak također dolazi do igranja. Low-end tržište neće vam ponuditi 42 Mbps, nakon što se sve više vrati, to postaje toplije. Ili kažu. Mnogi low-end uređaji imaju ocjenu od 7 Mbps. Prokletstvo, to nije problem ako je to sve što si možete priuštiti.

3.5G Rječnik

Evo brzog glosusa nekih od najpopularnijih 3.5G ocjena:

- HSDPA : pristup brzom pristupu putem brzine prijenosa (teoretski preuzimanje datoteka brzinom do 42 Mbps)
- HSPA + : evoluirani paket velike brzine pristupa (teoretski preuzimanje datoteka brzinom do 168 Mbps). Razmislite o HSPA + kao 3.5G na turbo koji pruža 4G brzine. Ako vaša mreža i vaš uređaj podržavaju HSPA +, prilično su vam u skladu s osobom koja koristi najviše 4G.

Pametni telefon koji sam nedavno stavio SIM u dopušta mi iskoristiti HSPA + na mreži koja nudi teorijski maksimum od 57 Mbps u preuzimanjima. Iako ne osjećam ništa blisko toj maksimalnoj brzini, njegova izvedba jednostavno puše sve drugo što sam vidio iz vode. Ne; 3.5G nije 3.5G.

Evo vam malo zadatka: provjerite mrežne podatke vašeg telefona. Koji je njezin maksimalni kapacitet brzine? 7 Mbps? 21 Mbps HSDPA? 42 Mbps HSDPA? HSPA +? Pitanja i komentari su dobrodošli.

Preporučeno
Ostavite Komentar