Glavni » general » Kineska vlada: Instalirajte aplikaciju za nadzor ili idite u zatvor

Kineska vlada: Instalirajte aplikaciju za nadzor ili idite u zatvor

general : Kineska vlada: Instalirajte aplikaciju za nadzor ili idite u zatvor

Bilo je slučajeva kada vlade pokušavaju špijunirati svoje građane putem elektronskih medija. Međutim, nitko nije postao toliko bijedan poput Kine. Na temelju članaka iz Radio Free Asia, Mashable je izvijestio da su vlasti u autonomnoj regiji Xianjinga, domu većinskog muslimanskog stanovništva, uključujući milijune ujguraca koji imaju korijene u Turskoj, najavili uputu građanima da instaliraju aplikaciju za nadzor na svojim telefonima, ili se može zadržati do 10 dana ako se utvrdi da su poslušali redoslijed slučajnih kontrolnih točaka.

Ova nadzorna aplikacija, poznata kao Jinwang, kaže da prati datoteke na vašem telefonu i automatski otkriva terorističke i ilegalne vjerske videozapise, slike, e-knjige i elektronske dokumente. Ako pronađe takav sadržaj, korisnicima će se zatražiti da ih izbrišu. Također će zgrabiti vaše Weibo i WeChat zapise, informacije o SIM kartici i podatke za prijavu Wi-Fi-jem te ih prenijeti na razinu vlasti.

Ovo je zastrašujuće invazivno. Ne samo da će aplikacija zadržati kartice na datotekama koje su pohranjene i podijeljene s drugim ljudima, već vas također izvješćuje nadležnim tijelima kada učinite nešto čak i daleko sjenovito. Čak vas dobiva u nevolji bez da ga skinete.

Trenutačno nije jasno zašto se Xianjing trenutno cilja s ovom aplikacijom. Međutim, činjenica da je regija granično s osam zemalja i ima puno separatističkih i terorističkih napada mogla bi biti čimbenik. Ovo je nemir uglavnom bio posljedica napetosti između nativnog stanovništva iz Ujgura i novog priljeva Han Kineza koji su se okupili na tom području bogatom naftom i plinom.

Također pročitajte: Ljubitelji nogometa: preuzmite službenu aplikaciju Premier lige

Sada, bez obzira na to kako mislite o tome kako bi Kina trebala ići u pitanju istrebljenja separatističkog osjećaja u Xianjingu, ova aplikacija za nadzor jasan je primjer vlasti koja žrtvuje privatnost građana u interesu nacionalne sigurnosti. Očigledno je budućnost nadzora već živa u Xianjingu.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar