Glavni » general » Kineski cenzurni zakoni postaju stroži nego ikad

Kineski cenzurni zakoni postaju stroži nego ikad

general : Kineski cenzurni zakoni postaju stroži nego ikad

Kina je napravila još jedan napor kako bi svoju cenzuru učinila ozbiljnijom. Ovaj put, međutim, stvari su strože nego ikad. Prema nekim novim pravilima koje objavljuje glavni kineski internetski senzor, ljudi koji žele postavljati komentare na mreži morat će se registrirati sa svojim pravim imenima. Još uvijek mogu upotrebljavati nadimke. Međutim, ti nadimci moraju biti povezani s njihovim stvarnim identitetom.

Kineska vlada je oduvijek učinila ovakve stvari u prošlosti. Tijekom protekle tri godine Kina je pokušala potaknuti ljude da se registriraju za online račune sa svojim pravim imenima. Međutim, ovaj put, internetske tvrtke i davatelji usluga su odgovorni za osiguravanje da se korisnici mogu identificirati. Tvrtke i davatelji usluga su upućeni da izvještavaju o svim nezakonitim sadržajima koje oni vide na bilo kojoj platformi vladi.

Sada to ne znači da su pravila cenzure od željeza. Korisnici su uvijek pronašli način za zaobilaženje tih pravila i anonimni na Weibo razgovorima i drugim platformama. Također, VPN-ovi su u prošlosti tukli vatru kineske tvrtke. Međutim, čak i VPN-i počinju podleći pritisku kineske vlade. Na primjer, Apple je uklonio nekoliko VPN aplikacija iz iTunesove trgovine.

Sada je cenzura u Kini postala još ozbiljnija. Kina je stavila odgovornost tvrtkama i davateljima usluga. Dakle, kada netko stvara račun na mrežnoj platformi, oni bi također mogli koristiti svoje pravo ime. Jedan ili drugi način, kineske cenzurne zakone učinile su stvari malo teže za kineske ljude da rade ono što žele online. Ova nova pravila dolaze ispred 19-tog Nacionalnog kongresa komunističke stranke koja se uskoro saziva, a to je obično vrijeme kada režim postaje stroži. Tko zna kako bi pružatelji usluga i internetske tvrtke u zemlji odgovarali na ovo pravilo.

Također pročitajte: Kina je stigla u Afriku prije Googleove Android One; Evo zašto nema problema

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar