Glavni » general » Ne mogu ga pronaći? Pitajte najbližu lokaciju!

Ne mogu ga pronaći? Pitajte najbližu lokaciju!

general : Ne mogu ga pronaći?  Pitajte najbližu lokaciju!

Najbliži lokator je mobilna aplikacija temeljena na lokaciji koja vam pomaže da lako i točno pronađete najbliže lokacije; mjesta kao što su bankomati, banke, restorani, bolnice, ljekarne, policijske postaje, događaji i promocije / ponude itd., najbliži vama, s detaljnim podacima kao što su kontakt podaci i mjesto na karti.

Prošli tjedan, posada iz Mobilitya, sastavljena od Mister Mo i Omonzua Akhabue, sastala se u Co-Creation Hubu u Lagosu s timom programera aplikacije. Sjedili smo razgovarati o svojoj aplikaciji i dosadašnjem putovanju. Najbliži lokator tim sastoji se od Ayoola Ajebeku čija je uloga kodiranje, a Andrew Ogewele koji upravlja poslovnim aspektom projekta.

Tim. Lijevo: Andrew; Desno: Ayodele

Mister Mo: Što je najbliži locator? Kako radi?
Andrew Ogewele: Razmislite o momku koji želi družiti se i tražiti gdje se družiti. Ili trudnica koja je u kupnji i koja odjednom odlazi u posao i traži bolnicu blizu onoga gdje je ona. Razmislite o poslovnom čovjeku (recimo proizvođaču cipela) koji želi kupiti kožu, ali smatra da novac s njim nije dovoljan. Nema POS stroja oko, tako da on počinje tražiti banku blizu gdje će povući više novca za kupnju. S tim scenarijima Najbliži lokator pomaže ljudima pronaći ili locirati točke interesa, npr. Banke, crkve, džamije, policijske postaje, restorane itd. Za osobu u takvoj situaciji ručava aplikaciju na svom mobilnom telefonu, vidi stranicu koja daje popis mogućnosti, a zatim klikne na određeni interes. Na primjer, ako tražite banku, dodiruje se na "Banke". Aplikacija prikazuje popis banaka u blizini te osobe na toj lokaciji. Zatim odabire opciju koju preferira. Dok klikne na opciju, on vidi pojedinosti o toj osobi i upute o tome kako doći odakle je on.

Također pročitajte: Appleov Tim Cook otvara: "Ponosan sam što sam gay"

Mister Mo: Splendid. To zvuči vrlo korisno. Je li to mobilna aplikacija ili je to web-aplikacija?
Ayoola Ajebeku: To je mobilna aplikacija koja se izvodi na Java platformi na Nokia telefonima (Asha).

Omonzua Akhabue: Koja je priča iza izrade ove aplikacije? Kako je to došlo?
Ayoola Ajebeku: Ovo je Sabo samo nekoliko metara dalje odavde. Došlo je dan kada smo htjeli postaviti pismo, a tražili smo najbliži poštanski ured. Pješačio sam se sve do Yaba odavde tražeći NIPOST ured. Bilo je kod Yaba da nam je netko rekao da se moramo vratiti na autobusno stajalište Sabo. Sabo je upravo tamo. Bilo je bolno nakon dugog putovanja kako bi rekli da je ono što tražimo samo ovdje. Tu nema oznake za označavanje NIPOST ureda. To je donijelo ideju da pomogne ljudima da pronađu bliske točke interesa i mjesta za koja nisu znali postojala. Nekada je to bila ideja, a onda je došla Akademija rasta, a naučili smo kako provesti naše ideje.

Mister Mo: Što je to Akademija rasta?
Ayoola Ajebeku: To je programski centar gdje donosite svoje ideje, a vi ste pomogli da ih razvijete u stvarni proizvod koji možete unovčiti.

Gospodine Mo: Koliko je vremena trebalo da se ovo izgradi?
Ayoola Ajebeku: U roku od dva mjeseca.

Mister Mo: Kakve su vam konzultacije trebale dobiti, informacije, orijentire, telefonske pozive i hodanje trebate li učiniti?
Andrew Ogbewele: Budući da se radi o aplikaciji koja se temelji na lokaciji, naslonili smo se na Google. Budući da smo Nigeriji, koncentrirali smo se na nigerijsko tržište, u osnovi Lagos zbog velikog tržišta i aktivnosti.

Također pročitajte: 4 Cool stvari iz James Bond automobila koji su dostupni danas

1) Sami smo dobivali mjesta. Prolazili smo i razgovarali s tvrtkama kako bismo popisali s nama. Imamo vrlo dobar odgovor tvrtki koje žele koristiti ovu aplikaciju.
2) Imamo volontere koji su nas pronašli mjesta koja nismo imali na našem popisu.
3) Također smo rekli našim korisnicima da nam pomognu pribaviti mjesta koja nisu na našoj bazi podataka.
4) Nokia je također pomogao Nokia kartama.

Ayoola Ajebeku: Namjeravamo se proširiti na druge platforme. Nokia je odigrao veliku ulogu u tome za razvoj. Proveli smo mjesec dana u CcHubu koju je naučila tvrtka Nokia.

Omonzua Akhabue: Kako ste zarađivali ovu aplikaciju?
Andrew Ogbewele: Postoje izazovi koji monetiziraju usluge temeljene na internetu ili mobilnim uređajima. Proveli smo nekoliko mjeseci razmišljati o tome kako ga zarađivati. 95% tvrtki koje smo kontaktirali kaže da je dobra ideja.

1) većina tvrtki se odmah prijavila popunjavanjem obrasca koji će sadržavati svoje podatke. Šaljemo i povratne informacije o tome kako ljudi reagiraju.
2) popis događaja
3) za dobavljače koji pomažu instalirati našu aplikaciju na telefone ljudi, instalacija je besplatna.

Omonzua Akhabue: Koliko brzo dobivate druge mobilne platforme?
Ayoola Ajebeku: Imamo beta inačice naše aplikacije. Već radimo na platformi Andriod. Bit će spremno do svibnja.

Mister Mo: Kakva je budućnost? Gdje to vidite godinama?
Andrew Ogbewele: Kada je Google pokrenuo tražilicu, nisu znali kako će budućnost izgledati. Danas su poput moćne kuće. Za nas, mogu reći da imamo sreće. Hvala Bogu da naša aplikacija može održati kao posao. Mi smo već osnovani kao posao. Također analizujemo tvrtke i dobivamo ulaznice za emisije.

Također pročitajte: Što je s MTN Simple Surfom?

Ayoola Ajebeku: Druga stvar je da se širimo i dobivamo download do Indije, što je ohrabrujuće i uzbudljivo.

LR: Omonzua (Mobilnost), Andrew (najbliži locator), Mister Mo, Ayoola (najbliži locator)

Mister Mo: Ayoola, molimo Vas da nam kažete o sebi.
Ayoola Ajebeku: Ja sam programer. Prisustvovao sam NIIT-u i naučio inženjerstvo softvera. Također je pomogla i Akademija rasta, a također je pomoglo čitanje na mreži. Nokia mi je pomogao u četkanju prema međunarodnim standardima.

Gospodine Mo: Andrew, što je s tobom? Recite nam o sebi.
Andrew Ogbewele: Studirao sam računovodstvo. Nakon škole Chris Okorcha mi je podučio nekoliko stvari u poslu nakon što smo se upoznali u programu udžbenika za softver. U njemu smo zajedno radili.

Želimo najbliži tim za sve najbolje u ovom fantastičnom pothvatu. U međuvremenu možete posjetiti najbliži web lokator za preuzimanje aplikacije na svoje Nokia S40 telefone.

Preporučeno
Ostavite Komentar