Glavni » general » Može li se SMS razvijati u IM uslugu?

Može li se SMS razvijati u IM uslugu?

general : Može li se SMS razvijati u IM uslugu?


Usluge Instant Messaging (IM) su narasle vrlo popularne tijekom godina. Oni od nas koji su već dugo bili vjerojatno još uvijek obožavatelji Yahoo Glasnika. Tada postoji Google Talk.

No na bloku su nove djece, od kojih je najpoznatija WhatsApp. Osim toga, tu su i Kik, Ping, Blackberry Messenger, ChatOn, iMessenger i FaceBook Chat.

Bez obzira na to koliko su popularne IM usluge bile, postoji jedan prigovarajući problem - univerzalna priroda usluga.

I WhatsApp i Kik dostupni su za sve glavne platforme za smartphone - Android, Symbian, iOS, Blackberry. Viber je dostupan samo za Android i iOS. Bez obzira na doseg svake usluge, korisnik mora najprije saznati o njima, a zatim ih instalirati na svoje telefone.

Na primjer, ako imam WhatsApp instaliran i pokrenut na telefonu, neki od mojih kontakata možda ga nemaju na svojim telefonima. Neki od njih mogu koristiti Kik ili BBM ili neku drugu uslugu. Problem.

WhatsApp je najpopularniji. U svrhu ove rasprave pretpostavimo da svi koji poznajemo koriste ovu uslugu. WhatsApp je plaćena usluga i nakon probnog razdoblja, potrebno je pretplatu. Neće svi platiti za uslugu. Kao takav, završit ću izgubiti neke kontakte.

SMS - od poruka do trenutne poruke

Usluga kratkih poruka (SMS) već je stoljećima prisutna. Nije dizajniran kao IM usluga, ali ćemo razmotriti mogućnost njegove evolucije u jednu?

SMS je sveprisutan. SMS je ugrađen u GSM tehnologiju mreža. Njegova je sposobnost ugrađena u svaki mobilni uređaj u proizvodnji. Ove dvije točke znače da je problem univerzalnosti riješen (ili uklonjen sa puta). Uz to, uvijek je uključen sve dok je telefon uključen i unutar područja pokrivenosti. Nijedna konfiguracija nije potrebna za rad.

Također pročitajte: Innjoo i1s versus Innjoo i2 - Đavao je u detaljima

Je li bilo previše teško razviti SMS u IM uslugu? Ne mislim tako - i mislim da je ovo konačno ono što će se dogoditi.

Već suvremeno moderno korisničko sučelje SMS-a u suvremenim pametnim telefonima učinilo je to korak bliže IM cilju.

Koliko će se brzo ovaj prijelaz ili evolucija dogoditi? Ne znam. Ali stavljam svoj vrat da će konačno. SMS će se razviti u majku svih mobilnih IM usluga.

Komentari dobrodošli!

Preporučeno
Ostavite Komentar