Glavni » general » Cameroonij prolazi medicinsku ploču, Cardiopad

Cameroonij prolazi medicinsku ploču, Cardiopad

general : Cameroonij prolazi medicinsku ploču, Cardiopad

Ovo je stvarno značajan dio vijesti koji je vrijedan nošenja. U svijetu jeftinih kineskih tableta iz Kine, koji su jednostavno prepisani za startup, ovdje je pravi posao inovacije, medicinske tablete.

Arthur Zang, 24-godišnji Cameroonski inženjer, izgradio je CardioPad, prvu potpuno medicinsku tabletu osjetljivu na dodir koja može testirati elektrokardiogram (EKG) i prenositi rezultate bežično. Softver ugrađen u uređaj dopušta liječniku da dijagnosticira računalo.

Razmislite o troškovima i veličini standardnih EKG strojeva, a lako je vidjeti kako ovaj izum može biti odličan plus za zdravstvenu zaštitu ovdje u Africi.

Ovdje je izvadak iz izvora vijesti:

"Cardiopad će smanjiti troškove ispitivanja. Namjeravamo prodati uređaj za 1500 eura, a trenutačna cijena za elektrokardiografski uređaj je 3800 eura. Ako bolnice kupuju uređaj po niskoj cijeni, moći će smanjiti cijene liječničkih pregleda ", nada se Arthur Zang.

Međutim, još uvijek postoji pitanje energije, budući da mnoge daleke regije zemlje nemaju pristup struji. "Cardiopad je opremljen baterijom koja može samostalno napajati uređaj više od sedam sati", inženjer uvjerava.

Naši liječnici ovdje na Mobility blogu mogu detaljnije cijeniti vrijednost ove medicinske tablete. Komentari su dobrodošli!

Izvor 1 | Izvor 2

Preporučeno
Ostavite Komentar