Glavni » general » Calabar dobiva prvi centar za inkubaciju; ispušta N450, 000 na Hackathon Winner

Calabar dobiva prvi centar za inkubaciju; ispušta N450, 000 na Hackathon Winner

general : Calabar dobiva prvi centar za inkubaciju;  ispušta N450, 000 na Hackathon Winner

Lagos, Nigerija, 07. kolovoza 2013 .: Jedva 16 tjedana nakon što je iDEA pokrenula svoj prvi pilot centar za inkubaciju u Lagosu, drugi Pilot centar u programu pokrenut je u petak, 2. kolovoza 2013. u Calabar, Cross River država. Centar se nalazi u gradu Tinapa u Kalabaru.

Govoreći na događaju, predsjedatelj Upravnog odbora iDEA-e, g. Adedotun Sulaiman, rekao je: "naš je cilj katalizirati ICT industriju pomažući nigerijskim ICT poduzetnicima da stvaraju uspješne poslovne subjekte; podržavaju interakcije između softverskog poduzetnika i njihovih partnera; i djeluju kao čvorišta inovacija koje podupiru razvoj i zrelost lokalne softverske ekonomije. "" Mi postavljamo prvi fond rizičnog kapitala u suradnji s investitorima privatnih ulaganja da budu isključivo usredotočeni na ICT tvrtke ", dodao je Sulaiman.

Događaj je započeo natjecanjem Hackathon - 42-satnom konkurencijom natječaja App, u kojoj su 27 natjecatelja koji su došli iz različitih dijelova zemlje sudjelovali u timovima 2. i 3. (ukupno 10 timova) za izgradnju njihov izbor softverske aplikacije unutar 42 sata. Natjecanje Hackathon je olakšalo Institut za softverske praktičare Nigerije (ISPON).

Tim Dva pojavili su se kao pobjednici, a predstavljeni su N450, 000 novčani nagradu i 3 Nokia Lumia telefona tijekom pokretanja centra u petak, 2. kolovoza 2013. Tim je razvio softver App zvan Le-Media - aplikacija koja vam omogućuje kombinirati učenje s zabavom.

Prilikom pozivanja polaznika na događaju, izvršni guverner države Cross River, senator Liyel Mokel ponovio je predanost države razvoju ICT potpore podupirući iDEA inicijativu. Također je istakao da su neki od najbogatijih ljudi na svijetu ICT savvies, navodeći Bill Gates, Steve Job i Mark Zuckerberg kao primjere.

Također pročitajte: Mister Mo je idealan Windows Phone Smartphone

Dostojanstvenici na lansiranom događaju bili su izvršni guverner države Cross River, senator Liyel Imoke; njegov zamjenik, g. Efiok Essien Cobham; časni ministar komunikacijskih tehnologija, kojeg je zastupao generalni ravnatelj NITDA, dr. Asiru Daura, Hon. Nkoyo Toyo, član Odbora za informatičku tehnologiju Zastupničkog doma, predsjedatelj iDEA-e, g. Adedotun Sulaiman, generalni postmoderni savez Federacije Ibrahim Mori Baba; Direktor za sustave visoke tehnologije (iDEA Implementation Consultants), Engr. Chinedu Okoli; iDEA program menadžera, gospođa Helen Anatogu, kao i predsjednika Generalnog instituta za softverske praktičare Nigerije (ISPON), dr. Chris Uwaje.

U svom je obraćanju dr. Daura primijetio da je centar u Tinapa konvergencija tri vizije - Ministarstva komunikacijskih tehnologija, državne vlade i NITDA. Primijetio je da je kao provedbena agencija NITDA predana uspjehu Centra i podupro tu obvezu kroz Memorandum o razumijevanju (MoU) s iDEA-om.

iDEA je kratica za razvoj poduzetničkih akceleratora informacijske tehnologije. Njegova je svrha pomoći nigerijskim poduzetnicima stvoriti uspješne tvrtke. Ona pruža bitnu potporu poduzetnicima za izgradnju softverskih vještina. iDEA je zamisao ministra komunikacijskih tehnologija, gospođa Omobola Johnson, koju provodi Nacionalna agencija za informacijsku tehnologiju, NITDA putem svojih konzultanata, High-Tech Data Systems Ltd.

Preporučeno
Ostavite Komentar