Glavni » general » Poslovanje 101: Svako poduzeće počinje izlaziti na gubitak

Poslovanje 101: Svako poduzeće počinje izlaziti na gubitak

general : Poslovanje 101: Svako poduzeće počinje izlaziti na gubitak

Dragi moj prijatelj je jutros razgovarao. Ona ima prijatelja iz SAD-a koji želi započeti posao ovdje u Nigeriji s ciljem korištenja onih prihoda da plati svoje račune tamo. Željela je znati mogu li preporučiti bilo koji posao. Moj odgovor?

Svaka nova tvrtka mora prijeći točku raskršća da bi zaradila. Ovo je točka u kojoj su troškovi i prihodi jednaki: nema neto gubitka ili dobiti. Prije ove točke, posao se ne može održati i tako bilježi gubitke. Nakon ovog trenutka, posao ostvaruje dobit. Svako poduzeće prolazi kroz taj proces. Za neke, doći do točke otpuštanja je kraće, a za druge je duže - ponekad razdoblje od tri godine i više. Investitor zaradi povrat iz dobiti. Nije važno koliko godina traje da prijeđe taj profitni profit. Dok se posao ne prekine, investitor ne dobiva vraća. Evo jednostavnog grafikona s rasporedom:

Bez obzira na to je li riječ o Facebooku, Googleu, UAC-u, MTN-u, Tastee Fried Chickenu ili Samsungu, svaki posao započinje trčanjem na gubitku sve dok se ne prekine. Vaše poslovanje neće to izbjeći. Zašto mnogi u tim dijelovima ne vide to zato što ne vode zapise. Postoji svibanj biti iznimka nekim ljudima, temeljene na uslugama koje zahtijevaju malo općih troškova i troškova. Ali to ne bi radilo za tog pojedinca. On nije ovdje i tako ne može pružiti usluge na terenu. Želi postaviti nešto što radi bez njega i to će uključivati ​​zapošljavanje drugih.

Također pročitajte: Uptime vam omogućuje gledanje YouTube videozapisa s prijateljima

Ono što ova osoba želi postići - trenutačno vraćao takvu investiciju - nemoguć je misija.

Ako želite uložiti u tvrtku za trenutne prinose, uložite u postojeći posao koji je blizu, u, ili je prešao točku raskida. Ako želite nešto podesiti od nule i žurite se da biste se vratili odmah od ulaganja, možda ćete morati ostati bez posla. Nemojte zaboraviti: svaki posao mora prijeći točku raskršća da bi zaradio.

Preporučeno
Ostavite Komentar