Glavni » general » Širokopojasni kablovi za svjetiljke posvuda, ali bez pouzdane internetske veze s bilo kojeg mjesta

Širokopojasni kablovi za svjetiljke posvuda, ali bez pouzdane internetske veze s bilo kojeg mjesta

general : Širokopojasni kablovi za svjetiljke posvuda, ali bez pouzdane internetske veze s bilo kojeg mjesta

Trenutno ima najmanje četiri kabela podmornice ukupnog kapaciteta od 9, 88 Tb / s (terabit u sekundi) *** koja se dira i aktivna u Nigeriji. Kako mogu čak početi slikati sliku o tome koliko je to ogroman? Ali to je ogromno! Stvarno ogroman. Ovdje je raspad dostupnih kabela koji dolaze u Lagos u ovom trenutku.

  • WACs - 5, 12 Tb / s
  • MainOne - 1, 92 Tb / s
  • Glo1 - 2, 5 Tb / s
  • SAT3 - 0, 34 Gb / s
  • ACE - 5, 12 Tb / s [nepotvrđeni i tako nisu uključeni u ukupnu sliku iznad]

Ovdje imamo ogroman kapacitet, a ipak vrlo mali utjecaj na kvalitetu usluge. To je pitanje na terenu. U mom članku iz 2005, mobilni podaci: premošćivanje Interneta podijelili su se u Africi, tvrdio sam za unos mobilnih internetskih usluga za isporuku interneta na veliku masu koja je Nigerija. To je i danas moj stav. Razgledajte: vrlo malo ISP-a ima financijsku sposobnost da dosegne ograničena područja pokrivenosti. Na primjer, ovdje u Lagosu, između ostalih imamo SWIFT, Mobitel, 21. stoljeće, Cobranet i WiFi kisik. Sve zajedno, ne pokrivaju ni cjelinu Lagosa. No dodajte MTN, Etisalat, Airtel i Glo na sliku, a Lagos nije samo pokriven, već imamo i pokriveno više od 70% Nigerije zemljišne mase.

Dakle, imamo kapacitet putem tih podmorskih kabela, imamo pokrivenost kombinacijom namjenskih ISP-ova i mobilnih mreža, ali s svih strana, opći konsenzus korisnika interneta u Nigeriji je da njihovo iskustvo ostaje frustrirajuće do danas. Očigledno, negdje nešto nije u redu. Pitanja:

  1. Koliko ISPS / mobilni operateri trenutno su pretplaćeni na te kabele?
  2. Kakve pretplate imaju pokrenuti?
  3. Ako su pretplate u redu, koja vrsta opreme za isporuku posljednje milje su ISP-ovi / operateri?
Također pročitajte: Najnovije značajke Instagram privlače vašu kreativnu stranu

U novije vrijeme, čuo sam da se rants žale samo na sve davatelje usluga. Mobitel je jedan od najnovijih ISP-ova na bloku i shvaćam da se nekoliko ljudi nije uspjelo uživati ​​u širokopojasnim brzinama. U novije vrijeme, međutim, čini se da su mnogi žalili korisnici. Etisalatova EasyNet bila je izvrsna i pouzdana, sve do nedavnih trenutaka kada se opet pojavljivala mnogo pritužbi. Osobno dišem i živim u EasyNet-u, ali moje iskustvo u novije vrijeme je bilo frustrirajuće. Jedan od mojih kontakata tamo govori da postoji aktualno ažuriranje sustava. Nadam se da je to tako i da se ova trenutna zbrka odmakne u širokopojasnoj brzini.

Strašna stvar je da kada se jedan davatelj zabrlja i ako se obratite drugome za backup, najlakše ćete se upustiti u veće frustracije s pretpostavljenom sigurnosnom kopijom. Morao sam se pitati: Kako to da nemamo jednog davatelja usluga na koji se može ovisiti, što može? Zašto postoji tolika nepouzdanost usred obilja?

*** Podaci i slika potječu iz: African Undersea Cables

Preporučeno
Ostavite Komentar