Glavni » general » Donja navigacijska traka: zašto druge aplikacije trebaju kopirati Twitter

Donja navigacijska traka: zašto druge aplikacije trebaju kopirati Twitter

general : Donja navigacijska traka: zašto druge aplikacije trebaju kopirati Twitter

Twitter je napravio izmjene na korisničkom sučelju svoje mobilne aplikacije za Android. Njegova iOS aplikacija dugo je imala duga navigacijsku traku, a sada i aplikacija za Android ima previše. I čini puno smisla! Od pojave velikih pametnih telefona, navigacijski izbornici i adresne trake na vrhu aplikacija čine manje od idealnog scenarija.

Znate kako se morate protezati na tim velikim zaslonima kako biste došli do izbornika ili adresne trake (u web preglednicima). Svi držimo naše telefone u njihovoj donjoj polovici, ali neprestano moramo doprijeti do vrha kako bi dobili najvažnije poslove. Ovo je prijenos iz svijeta računala i trebao je biti odbačen davno.

U idealnom slučaju, adresne trake mobilnog web preglednika trebale bi se nalaziti na dnu zaslona. Isto vrijedi i za navigacijsku traku i izbornike aplikacije. Dobro je vidjeti kako ga Twitter provodi. Založio sam se za ovaj potez već niz godina, ali iz nekih razloga, razvojni programeri aplikacija bili su neodoljivi.

U mom članku, većina mobilnih preglednika još uvijek ima tu uobičajenu pogrešku, ukazao sam na ovo pitanje. Imamo i brzi vodič za one koji žele premjestiti adresnu traku na dno preglednika Chrome preglednik.

Donja navigacijska traka za Twitter


Kudos na Twitteru za pokretanje i davanje mobilnih korisnika dnu navigacijske trake. Međutim, još nije dobro implementiran. Jedno veliko zezanje jest da kada dodirnete ikonu pretraživanja, okvir za pretraživanje i dalje se otvara sve do vrha aplikacije - što znači da se i dalje morate protezati.

Također pročitajte: 5 najboljih Android aplikacija koje nećete pronaći na Trgovini Google Play

Vrlo kontraproduktivno je da se moramo prebacivati ​​između dva različita mjesta kada trebate pretraživati ​​aplikaciju. Ako pomaknete navigacijski izbornik, pomaknite sve priložene funkcije s njom. Twitter je napravio dobar potez. Čovjek se nada da ih dobro podešavaju tako da dobro funkcionira.

Ono što je Twitter učinio s mobilnim aplikacijama upravo je ono što drugi razvojni programeri mobilnih aplikacija trebaju učiniti.

Preporučeno
Ostavite Komentar