Glavni » auto općenito » BlackBerry QNX će snabdjeti Fordove povezane automobile

BlackBerry QNX će snabdjeti Fordove povezane automobile

auto općenito : BlackBerry QNX će snabdjeti Fordove povezane automobile

BlackBerryov QNX softver već je u upotrebi u više od 60 milijuna vozila. Sada, Ford je računajući na to kako bi se njihova auto-vožnje automobila dogoditi .

Američki proizvođač automobila, Ford, planira staviti autonomne vozne automobile na cestu u roku od pet godina. I računaju na BlackBerry softver kako bi se to dogodilo. Dogovor je potpisan između dvije tvrtke i po prvi put, BlackBerry će raditi izravno s proizvođačem automobila. Prije toga BlackBerry je licencirao svoj softver dobavljačima auto industrije, ali nikad nije bio izravno uključen u proizvođača.

Zapravo, BlackBerryov QNX softver već je u upotrebi u Fordovim vozilima. To je ono što ovlašćuje Sync 3 infotainment konzolu koja se koristi u tim automobilima. Natrag u 2014. godini, sustav Sync 3 napustio je Microsoft za BlackBerry QNX.

BlackBerry, QNX i Ford
Ford planira imati potpuno automatizirano vozilo na cesti do 2021. godine. Ovaj posao s BlackBerryom ogroman je za obje tvrtke. Za BlackBerry, to je prvi izravni angažman s proizvođačem automobila. Dogovor je veliki poticaj novoj kanadskoj strategiji razvoja softvera za napajanje svih vrsta povezanih uređaja.

Posvećeni tim inženjera BlackBerry bit će razmješten da radi s Fordom na širenju uporabe BlackBerryovog QNX Neutrino operativnog sustava, Certicom sigurnosne tehnologije, QNX hypervisor i softvera za obradu zvuka QNX. Uvjeti ovog ugovora su povjerljivi.

BlackBerryov QNX softver već je u upotrebi u preko 60 milijuna vozila diljem svijeta.

Više QNX resursa

Pogledajte naš QNX arhiv za više uvida u ono što automobili i vozila već koriste softver i koje su njegove mogućnosti.

Preporučeno
Ostavite Komentar