Glavni » general » Blackbook Playbook: Prva pojavljivanja

Blackbook Playbook: Prva pojavljivanja

general : Blackbook Playbook: Prva pojavljivanja


Nedavno sam došao u vlasništvo nad Blackberry Playbook tabletom (na slici gore). U ovom blogu objavljujem prvo pojavljivanje na uređaju na temelju samo dva dana korištenja.

Što je točno?

Blackberry Playbook je 7-inčni tabletni uređaj razvijen od strane Research in Motion (RIM), poznatog uglavnom kao proizvođača marke BlackBerry mobilnih telefona.

Blackbook Playbook pokreće "Playbook OS" koji je također poznat u tehničkim krugovima kao "QNX". Sada sam vlasnik modela Wifi samo 16GB, koji pokreće Playbook OS 2.0.1.

Više tehničkih informacija o Playbooku možete pronaći ovdje.

Prvi dojam

Moja prva reakcija na Playbook bila je u maloprodajnoj kutiji. Njegova čista crna kutija, uglavnom obična s logotipom Blackberry na vrhu i barkodom sa strane. To je to. Nema slike uređaja ili informacije o tekućem uređaju.

Ja sam ogroman vjernik u minimalizmu, pa me to više privuklo na uređaj. Kutija je previše velika za moju naklonost, ali to je uglavnom beznačajno.

Unutar kutije pronašao sam uređaj Playbook, kao i A / C adapter, USB kabel i neke ručne dokumente.

Reprodukcija dolazi s crnom vrećicom napravljenom od nekog pjenastog materijala i namijenjena je za nošenje oko uređaja, podsjećajući na službenu torbicu za BlackBerry telefone.

Hardver

Snimka je lijepo izrađena i uglavnom je crna, osim logo logotipa, kamere i zvučnika prorez na vrhu. Ima 4 priključka (microHDMI, magnetski priključak za punjenje, mikroUSB i 3.5mm standardni audio priključak) i 4 fizička gumba (napajanje, reprodukcija / stanka, povećanje glasnoće i smanjenje glasnoće) na suprotnim krajevima.

Gornji dio uređaja besplatan je gumb i to bi moglo baciti nekoga tko dolazi s iOS i Android uređaja malo izvan ravnoteže, jer to znači da nema "dom" gumb.

Okvir uređaja je neuobičajeno velik sa svih strana za modernu tabletu i to dodatno smanjuje veličinu zaslona. Ovaj trenutak može izgledati kao nedostatak dizajna, ali njegova uporaba postaje vidljiva kasnije.

Također pročitajte: Dovršite je s My2015app

Postava

Pri dizanju Playbooka zatražio sam uobičajena pitanja poput vremenske zone, zemlje itd. Tijekom početnog podešavanja morala sam se povezati s WiFi mrežom koja je omogućena za internet kako bih provjerila ažuriranja i prijavila se putem mog BlackBerry ID-a. Tijekom postupka postavljanja obaviješteno mi je da trebam preuzeti 338 MB za ažuriranje uređaja i "optimizirati je za moju regiju". To se pokazalo obveznim korakom jer su svi pokušaji preskakanja samo stavili tablet na stanje čekanja i kada se na životopis vratio na istu stranicu.

Na kraju sam morao aktivirati podatkovni plan na mom Galaxy Fitu, emitirati Mobile Hotspot i koristiti ga za obavljanje ažuriranja, a nakon toga, ostatak procesa postavljanja bio je mnogo jednostavniji.
Ovaj dio postupka postavljanja uvelike je kritiziran diljem weba. Ispalo je da neki ljudi nemaju toliko sreće kao i ja i nisu u mogućnosti izvršiti ažuriranje (čak i uz dostatan pristup Internetu). Nedavno sam saznao da RIM namjerava popraviti ovaj nedostatak s izdavanjem Playbook OS 2.1 tako da bi proces trebao biti jednostavniji za buduće vlasnike playbooka.

Softver

Kao što je gore spomenuto, Playbook pokreće Playbook OS, s najnovijom verzijom 2.0.1.

Kretanje operativnim sustavom gotovo je gotovo isključivo pomoću pokreta. Brzanje gore, dolje i bočno od zaslona do zaslona postiže se kao što je zatvaranje aplikacija, prikazivanje aplikacijskih izbornika, prikazivanje pokretnih aplikacija, prebacivanje između aplikacija koje se pokreću, pregledavanje obavijesti itd.

To čini jedinstveno korisničko iskustvo, za razliku od onoga što se može dobiti od drugih tabletnih platformi.
OS je stvarno lijep i elegantan. Ona ima "businessey" osjećaj za to, ali to se može očekivati ​​od uređaja napravio RIM.

Također pročitajte: UMIDIGI Z2 Full Specifications: više mogućnosti za manje

Zadani izbor softvera na BlackBerryovoj igri prikladan je s nekim teškim hitters poput Adobe Reader, Facebook, Docs to Go i Zinio stvaranje nastupa. Uređaj je također prethodno učitan s Tetris i NFS Undercover od Electronics Arts.

Video Player je bio u mogućnosti reproducirati bilo koji format bačen na njega i web preglednik je jednostavno strašan !.
Više aplikacija može se instalirati putem Blackberry App Worlda, međutim, još moram to učiniti.

Blackberry Bridge

Jedna od glavnih prodajnih mjesta za Blackbook Playbook je Blackberry Bridge funkcionalnost, pa sam, naravno, jako željela isprobati.

Blackberry Bridge funkcionalnost je playbook-a koji mu omogućuje da "premostite" s bilo kojim Blackberry telefonom kako biste omogućili značajku kao što je gledanje telefonske e-pošte, kalendara, kontakata, bilješke i zadataka na Playbooku. Također možete upotrijebiti BBM značajku telefona na tabletu jednom premošćenom, što vam omogućuje ping na sadržaju vašeg srca na uređaju s većim i jasnijim zaslonom.

Najbolja značajka Blackberry Bridgea, po mom mišljenju, ipak je mogućnost podijeliti BIS pretplatu na telefon s tabletom.
Instaliranje aplikacije "Blackberry bridge" na telefonu i uparivanje s tabletom bilo je povjetarac, a prije dugo bio sam sinkroniziran i premošten. Prvo sam ispitao značajku Messages i BBM i oboje su djelovali lijepo. Zatim sam pokrenuo preglednik Playbook i učitao pune web stranice koristeći BIS s telefona. U ovom trenutku već sam bio sretan s radošću, ali taj je osjećaj bio još povišen kad sam shvatio da mogu streamati videozapise pomoću preglednika playbooka dok koristim BIS pretplatu na telefonu, nešto što ne mogu učiniti s telefona.

Još jedna zanimljiva značajka Blackberry Bridge je mogućnost korištenja telefona kao daljinskog upravljača za tablet. Kada je to omogućeno, na tabletu će se prikazati pokazivač koji možete upravljati s telefona, a čak možete upisati i tabletno računalo s telefona. Ovo, zajedno s microHDMI priključkom, učinilo bi igralište idealan uređaj za prezentaciju.

Također pročitajte: Microsoft Partners Mansard, MTN predstaviti Lumia 930 u Nigeriji

Ipak, s Blackberry Bridgeom postoji nekoliko neugodnosti. Jedan od glavnih je činjenica da ne mogu svi programi koristiti BIS internet s telefona. Pokušao sam pokrenuti neke aplikacije ovisne o internetu nakon premošćivanja, dok je WiFi isključen i nastavio mi je reći da mi je potrebna aktivna internetska veza za upotrebu.

Sve u svemu ipak sam bio impresioniran Blackberry Bridgeom. Učinio je ono što kaže na limenu.

pitanja

Nakon 2 dana korištenja otkrio sam nekoliko ograničenja ovog uređaja. Postoje nešto što bi trebalo biti učinjeno drugačije po mom mišljenju, ili bi trebalo biti dodano. Popis je doista kratak za sada, ali prilično sam siguran da će rasti kako ga više upotrebljavam.

- Zaslon je premalen, čak i za 7 "uređaj.
- Odabir aplikacija u aplikacijskom svijetu ostavlja mnogo za željeno
- Trebam biti u mogućnosti postaviti ikone na radnu površinu

Što je sljedeće?

Što je sljedeće za mene i moju knjigu za knjige? Drago mi je što ste ga pitali. Tijekom sljedećih nekoliko dana stavit ću uređaj na sve korake. Preuzmite aplikacije iz App Worlda (svi prijedlozi na čitaču epubova su dobrodošli), pokušajte ukloniti neke rupe koje sam primijetio i one koje ću još uvijek primijetiti te pokušati instalirati Androidove aplikacije na playlogu. Pokušat ću napisati još jedan post o tome kako to ide.

Preporučeno
Ostavite Komentar