Glavni » general » BlackBerry ide niša; izlazi iz potrošačkih mobilnih tržišta

BlackBerry ide niša; izlazi iz potrošačkih mobilnih tržišta

general : BlackBerry ide niša;  izlazi iz potrošačkih mobilnih tržišta

BlackBerry je najavio da će se udaljiti od glavnih potrošača i vratiti se na ugostiteljstvo za bazu korisnika poduzeća. To znači da BlackBerry postaje proizvođač niša, što je jedna od mogućnosti koje sam spomenuo kad sam pisao o ratu ekosustava pametnih telefona. Evo izvod iz mog članka:

Mnogo puta, kada ljudi govore o prva tri ekosustava, zvuči kao da nema života izvan te grupe. Slušajući entuzijaste, dobiva se dojam da je bilo koja platforma izvan prvih tri umirala. Ovo nije nužno istina. Vjerujem da će uvijek biti uspješne platforme izvan prvih tri. Po mom mišljenju, BlackBerry OS ne čineći top tri ne znači smrt tog operacijskog sustava. Zatim tu je Tizen, a tu je Firefox OS, kao i MeeGo. Uvijek će ostati druge oko sebe, i to će učiniti za izbore. Ne svi žele Android, iOS ili Windows Phone.

Dakle, BlackBerry se kreće natrag u poduzeće gdje su uvijek imali utjecaj i postojat će kao mali igrač u polju smartphonea uz ostale operacije. Ovdje su područja fokusiranja:

- ponuditi portfelj od 4 poduzeća i centriranih ciljanih uređaja - dva high-end i dva entry-level uređaja.
- ponuditi hardverske i softverske usluge drugim tvrtkama. To uključuje BBM za Android i iOS, među ostalima.

BlackBerry CEO Thorsten Heins izjavio je u priopćenju:

"Krenemo dalje, planiramo preusmjeriti ponudu na našu krajnju krajnju rješenja hardvera, softvera i usluga za poduzeća i produktivnog, profesionalnog krajnjeg korisnika. To nam stavlja točno na cilj s kupcima koji su pomogli izgraditi BlackBerry u vodeću marku danas za poslovnu sigurnost, upravljivost i pouzdanost. "

Uvođenjem novog 5-inčnog zaslona BlackBerry Z30, tvrtka kaže da će ponovno postaviti Z10 kako bi bila dostupna širom publici na razini ulaza. To znači da bi trebali očekivati ​​nižu prodajnu cijenu. Z30 sada postaje vodeći uređaj tvrtke.

Također pročitajte: U potrazi za aplikacijom Nigerijskog ubojice, osam godina poslije

BlackBerry čini ovaj prijelaz natrag u svoje korijene poduzetništva jer se suočava s ogromnim gubitcima zbog nedostatka prodaje uređaja. Njegovi uređaji OS10 nisu prodali vrlo dobro na tržištu, što je rezultat više cijene tih uređaja nego bilo što drugo.

Preporučeno
Ostavite Komentar