Glavni » general » Veća nije uvijek bolja: Nokia ima 160% više brojeva za download aplikacije od Applea

Veća nije uvijek bolja: Nokia ima 160% više brojeva za download aplikacije od Applea

general : Veća nije uvijek bolja: Nokia ima 160% više brojeva za download aplikacije od Applea

Iz BGR:

Appleova iOS App Store najpopularnija je mobilna aplikacija na mobilnim uređajima putem skokova, no to ne mora nužno pružiti najbolju moguću priliku za razvojne programere prema istraživanju tvrtke research2guidance tvrtke Berlin, Njemačka. Apple ima široku prednost nad konkurentima u smislu ukupnih preuzimanja i broja aplikacija u App Storeu, no pojedinačne aplikacije naizgled imaju veće šanse za uspjeh u konkurentskim ponudama tvrtke Nokia, Microsoft i RIM.

Pozdrav, neki od nas su rekli ovaj oglas nauseum . Pojedinačne aplikacije jednostavno se izgube u svim onim drugim trgovinama aplikacija koje su potpuno zagušene. Sada brojevi potvrđuju tu poziciju.

Od TechRadara:

Tako se čini da Apple može imati sve velike brojeve, ali u smislu upravljanja borbom kroz buku kao samostalni razvojni programer, možda ćete biti bolji na jednoj od slabijih platformi.

Brojevi ne lažu. Pogledajte grafikon i cijeli press release u nastavku:

Kliknite na sličicu grafikona da biste vidjeli sliku u punoj veličini

Aplikacije Na Nokia OVI trgovini imale su 2, 5 puta veći broj preuzimanja u drugom tromjesečju 2011. u usporedbi s aplikacijama na Apple App Storeu

"Prosječna aplikacija" ima bolje šanse za generiranje preuzimanja na "nepristupačnim" platformama .

Unatoč svim pojavama na glavnim platformama Android i iOS, izdavači još uvijek nadilaze skrivene potencijale niša igrača. Rezultati Q2 2011 u našem izvješću o praćenju aplikacija za pametne telefone pokazuju da se aplikacije objavljene na manje popularnim platformama, kao što su WP7 tržište ili Blackberry AppWorld, značajno povećavaju download u odnosu na Apple App Store.

Značajno niža konkurencija, ali dovoljno velika korisnička baza koja želi aplikacije, glavni su razlozi za to. Symbian još uvijek zadržava, daleko, najveću potencijalnu korisničku bazu. Iako su njegovi korisnici neusporedivo manje aktivni od teških preuzimaca iOS-a, još uvijek generiraju značajne količine preuzimanja Symbian izdavačima. To je uglavnom zato što Apple ima svojih 400.000 aplikacija, OVI trgovina sadrži manje od desetine tog broja.

Gledajući prosječne brojeve, Android Market stoji iza Apple App Storea. U četvrtom tromjesečju, prosječni Android App privukao je samo 5% manje korisnika nego iOS. Natjecanje je oštro.

Međutim, ide za malim platformama niša možda i nije najbolja ideja. LG World! i Samsungova App Store bore se za generiranje pažnje korisnika. Iako LG ima manje od 3.000 aplikacija i zbog toga je puno lakše otkriti tamo, njegova je korisnička baza preniska.

Iako platforma Symbian za neke razvojne programere smatraju nespretnim i zastarjelim, kao i Nokia prijelaz na WP7 koji je potaknuo rasprave o tome kada će Nokia potpuno odustati od svoje platforme, izgleda da je sadašnji status obećavao. Nedavno je Nokia predstavila lansiranje tri nova Symbian smartphonea i potvrdila da neće biti posljednji od proizvoda niti ažuriranja koji će biti isporučeni na Symbianu.

Pronađite druge važne događaje na tržištu u drugom kvartalu 2011. u novom opsegu istraživanja praćenja tržišta aplikacija marketinških istraživanja2guidance. Treći obujam izvješća obuhvaća poglavlje posebnog interesa za mobilno maloprodajno tržište.

Nadajmo se da programeri slušaju. Mislim da su neki. Svakodnevno vidim nove aplikacije pokrenute u trgovini Ovi / Nokia. Novi firmware, novi telefoni i nove aplikacije.

Također pročitajte: Zašto sam rekao No na Facebook Chat & Messages

To samo stalno postaje sve bolje i bolje. Symbian možda je proglašen prije nekoliko mjeseci, ali ovo je sigurno jedan način na koji se spali.

Preporučeno
Ostavite Komentar