Glavni » general » Bharti trese kenijsko mobilno tržište; Nigerija očekujući

Bharti trese kenijsko mobilno tržište; Nigerija očekujući

general : Bharti trese kenijsko mobilno tržište;  Nigerija očekujući

Zain Kenya, sada u vlasništvu Bhartija, zazirala je Safaricu s nagibom smanjenja cijena, potaknuvši nenadmašan pokret na kineskom mobilnom tržištu. Safaricom je to suprotstavio, s najnovijim potezom za smanjenje troškova SMS poruka za prepaid klijente za čak 94%. U konačnici, kada se sva buka smiri, kenijski potrošači bit će pobjednici, ali Safaricom će možda morati odustati od njenog privlačnog profita i tržišnog udjela.

U Keniji su uvjeti i odredbe važni

Sudeći prema najavama smanjenja cijena koje potječu iz Kenije, Bharti - novi vlasnik Zain Afrike - postavio je svoje predmete na izazovnu Safaricu, vodećeg igrača Kenije. Potaknut regulacijskim pritiskom Komisije za komunikacije Kenije (CCK) za operatore da smanje stope međusobnog povezivanja, Bharti je u kolovozu 2010. godine oslobodio prvo oružje u svojem arsenalu, smanjujući cijenu svih glasovnih poziva na KES3 po minuti, bez pridržanih uvjeta i uvjeta,

Posebno se ističe naglasak na odredbama i uvjetima. Čak i kad se Safaricom pokuša suprotstaviti Zainovoj ponudi, njegove tarife opterećene su uvjetima i uvjetima, posvećujući veću vjerodostojnost Zainovoj poruci da je njegova ponuda trajna, a ne promocija. Javni odgovor je bio pozitivan, s redovima u Zainovim trgovinama. Najnovija smanjenja SMS-ova ovog tjedna, u očekivanju CCK-ove potražnje za nižim nabavnim cijenama za veleprodaju do studenog 2010. godine, dokazuju da je Safaricom povećavao protunapad na Zainu.
Naposljetku, cijena konkurencije je opasna za sve tržišne igrače

Dok Safaricom ima prevelikih masnih marži, smanjenje cijena na licu mjesta vjerojatno će utjecati na sve igrače na tržištu - Safaricom, Zain, Orange i Essar - negativno. U Indiji, gdje je došlo do sličnog rata cijena, Ovum je pokazao da je profitabilnost svih tržišnih igrača pretrpjela. Postoji još izraženija posljedica: Vodafone, koja posjeduje 40% kontrolni udio u Safaricu, zauzeo je 2, 3 milijarde funti umanjenja vrijednosti naplaćuje se u Indiji u svibnju 2010., uglavnom zbog posljedica ratovanja cijena.

Ali cijena rat je dobra vijest za korisnike koji sada mogu gledati prema naprijed na jeftiniji pozivi i SMS poruke u Keniji. Cijena ratnih podataka definitivno će stići uskoro, pa čak i Safaricomova vrlo uspješna shema prijenosa novca, M-Pesa, nije izvan granica. Zapravo, rat cijena telekoma već je prisilio dolje na službenu stopu inflacije u Keniji za kolovoz 2010. Na tržištu na kojem telekomi uzimaju komad potrošačkog novčanika, uštede od telekomunikacija mogu utjecati na ukupnu ekonomsku dobrobit. Jeftinije cijene također mogu potaknuti Kenijce da razgovaraju više, potencijalno potičući minute korištenja (MoU). Prosječni Memorandum o razumijevanju u Keniji (i većini Afrike) iznosi oko 50 minuta mjesečno, dok je u Indiji oko 300.

Za Safaricu, era od 80% tržišnog udjela izgleda da je gotov
U Safaricom mobilna industrija ima studij slučaja udžbenika o tome kako postići nevjerojatnu konkurentsku prednost na tržištu. Safaricom je 2000. godine narastao na tržišnom udjelu s manje od 40% na nešto više od 80% krajem lipnja 2010. godine - što je neobično u liberaliziranim tržištima. Na taj način, on je buldožio svoje suparnike - osobito Zain - u podnesak, postao najveća citirana tvrtka u Istočnoj Africi, i vratila milijarde zarade svojim dioničarima.

Nasuprot tome, Zainova operacija u Keniji bila je slabo slaba i bila je jedna od izuzetnih zabrinutosti vlasnika Zainova bliskoistočnog područja. Njezin tržišni udio pada s više od 60% u 2000. na 9, 4% u 2Q10 - Essar, koji je pokrenuo samo usluge u četvrtom kvartalu prošle godine, imao je 7, 4% udjela u 2Q10. Između 2000 i 2010, mnoštvo vlasničkih promjena, s pripadajućom promjenom naziva iz Kencella do Celtela do Zaina, čini se da je ometalo poslovanje od mogućnosti da se usprotivi Safaricom. Bharti sada ima mnogo učiniti kako bi pokušao preokrenuti gotovo desetljeće Zainove loše izvedbe u Keniji.


O OVUMU:
Ovum pruža klijentima neovisnu i objektivnu analizu koja im omogućuje da donose bolje poslovne i tehnološke odluke. Naše istraživanje privlači više od 400.000 intervjua godišnje s poslovnim i tehnološkim, telekomunikacijskim i izvornim donositeljima odluka, dajući Ovumu i našim klijentima neusporediv uvid ne samo u poslovne zahtjeve, već i tehnologiju koju organizacije moraju podržavati. Ovum je dio Datamonitor grupe.

Preporučeno
Ostavite Komentar