Glavni » general » Bharti Airtel zaključuje stjecanje Zaina

Bharti Airtel zaključuje stjecanje Zaina

general : Bharti Airtel zaključuje stjecanje Zaina

Nakon mjeseci pregovora, izvijestili su Bharti Airtel iz Indije koji je konačno završio stjecanje Zaina. Novi vlasnici također su dali izjavu da će glavni Oba Otudeko biti imenovan predsjednikom nigerijskih operacija.

Airtel je najveći pružatelj mobilnih usluga u Indiji, s više od 135 milijuna pretplata od svibnja 2010., treći po veličini mobilni operater jedne zemlje i šesti po veličini integrirani telekomunikacijski operator.

New Delhi, 8. lipnja 2010: Bharti Airtel Limited ("Bharti") danas je podigao ogroman korak prema postanku globalnog telekomunikacijskog operatera na tržištu u nastajanju, dovršivši nabavu mobilnih operacija Zain Group ("Zain") u 15 zemalja diljem Afrike za vrednovanje poduzeća od USD10, 7 milijardi. Ovom akvizicijom, Airtel će postati prva indijska marka koja će uistinu postati globalna, s otiskom od preko 1, 8 milijardi ljudi. Bharti postaje i glavni indijski MNC sa operacijama u 18 zemalja širom Azije i Afrike s bazom klijenata od preko 180 milijuna.

Transakcija je najveći ikad prekogranični posao na tržištima u nastajanju i rezultirat će kombiniranim prihodima od preko 12, 4 milijardi USD i EBITDA od preko 4, 7 milijardi USD, na temelju posljednjih revidiranih rezultata. Bharti je danas među pet najvećih mobilnih operatera na svijetu.

Gospodin Sunil Bharti Mittal, predsjednik i izvršni direktor, Bharti je rekao: "Drago nam je što smo zatvorili ovaj transformacijski posao za Indiju i Bharti. Željeli bismo izraziti svoju duboku zahvalnost i zahvaliti vladama svih petnaest zemalja, kao i vlada Indije zbog njihove neodoljivog potpore ovom značajnom događaju. To će dodatno ojačati povijesne gospodarske i društvene veze Indo-Afrike i pružiti veliki poticaj suradnji Južne i Jug.

Bharti, koji radi na svojoj viziji širenja u Afriku, predan je doprinosu rastu telekoma u regiji, uzimajući mreže duboko u ove zemlje i pružajući pristupačne usluge koje dotiču običnog čovjeka. Također obećavamo našim kupcima u Africi vrhunski doživljaj marke i portfelj inovativnih proizvoda i usluga.

Želimo dobrodošlicu preko 6500 talentiranih i visoko kvalificiranih stručnjaka obitelji Bharti i veselimo se suradnji s njima kako bismo ove operacije odnijeli od snage do snage. Zainteresirali bismo zahvaliti timu Zain za njihovu profesionalnost, što nam je omogućilo zatvaranje ove transakcije u rekordnom vremenu. "

Gospodin Asaad Al-Banwan, predsjednik Zain, rekao je: "Volimo Bharti Airtel velikim uspjehom u nastavku razvoja telekomunikacija diljem afričkog kontinenta i uvjereni smo da će afrički narod dočekati takvu predanost i uglednu telekomunikacijsku elektranu. ”

Bhartijeva akvizicija Zainovih afričkih mobilnih operacija obuhvaća 15 zemalja s ukupnom bazom korisnika od preko 42 milijuna. Ukupna pokrivena populacijska baza je preko 450 milijuna prodanih telekomunikacijskih usluga od otprilike 32%. Zemlje u kojima je Bharti stekao poslovanje su Burkina Faso, Čad, Kongo Brazzaville, Demokratska Republika Kongo, Gabon, Gana, Kenija, Madagaskar, Malavi, Niger, Nigerija, Sierra Leone, Tanzanija, Uganda i Zambija. Zain je tržišni lider u 10 od 15 zemalja i drugi u 4 zemlje.

Izvor

Također pročitajte: WhatsApp otkriva veličinu, novo ažuriranje samo za korisnike sustava Windows

Čini se da ćemo uskoro reći "Pozdrav" Airtel Nigerija. Uzdah . Izgleda i kao 4. izmjena mog vodiča za mobilni internet u Nigeriji neće biti predugo.

Preporučeno
Ostavite Komentar