Glavni » general » Prije nego što optužite mobitel da bude trom

Prije nego što optužite mobitel da bude trom

general : Prije nego što optužite mobitel da bude trom

Koristio sam brojne telefone tijekom svog rada ovdje u The Mobility Company. Nokia N9, koji trenutno koristim, je broj 67.

Također imam SIM karticu za svaku GSM mrežu u zemlji, tako da sam u mogućnosti razmjenjivati ​​SIM-ove u svakom od telefona koje obrađujem kako bih usporedio izvedbe.

To iskustvo ne može se kupiti na tržištu i dolazi u ruci. Koristit ću nešto što se dogodilo s N9 u posljednjih nekoliko dana kao primjer.

Budući da imam MTN SIM koji je bio smanjen na veličinu microSIM-a mjesecima natrag za korištenje ipad, bio sam taj SIM koji sam inicijalno stavio u N9. Tijekom tog razdoblja, jer nisam bio pretplaćen na MTN internet paket, sva podatkovna povezanost na N9 bila je putem Wifi (Imam Mifi uređaj koji izvodi Etisalat Easyblaze).

Tijekom tog vremena, N9 je obavljao fluidno. Nema štucanja. Nema usporavanja. Sve su aktivnosti bile zippy.

Odjednom, slika se promijenila
Međutim, prije nekoliko dana primijetio sam povremene usporavanje i pauze dok koristim N9. Pitam se što bi moglo biti pogrešno. Prije sam danas morao dijeliti Glo HSI putem ugrađene aplikacije za hotspot, ali sam otkrio da se veza neprestano razbija.

Tada sam se sjetio. Dobio sam svoj Glo SIM odrezan na microSIM veličinu i stavio ga u N9 nekoliko dana natrag i koristio Glo internetsku uslugu na uređaju.

Ovo je ulov: Gloova podatkovna usluga neko vrijeme je uznemirujuća. Veza završava nasumce, pa čak i samo hibernira.

Također pročitajte: BBM Group utječe na performanse BlackBerrya - The Sequel

Evo što se dogodilo: s dva računa e-pošte, Facebook, Twitter i Skype istodobno traže vezu, a veza se prekida i nestaje po volji, to je rezultiralo stanki i usporavanju koje sam promatrao na N9.

Prebacivanje natrag na stabilniji Wi-Fi vezu riješilo je problem. N9 se vratio natrag da bude zippy. Sjećam se da sam to doživljavala sa svim drugim uređajima koje sam pregledao.

Točka
Vaša stabilnost podataka o mreži utječe na izvedbu vašeg telefona, utječe na brzinu dohvaćanja ili slanja e-pošte, utječe na brzinu ili ponekad koliko se web stranica prikazuju i utječe na to koliko je trajanje uređaja.

Ako želite doći do zaključaka koji se odnose na uređaj, a posebno onu koja ovisi o uvijek povezanoj vezi za više usluga i aplikacija, isprobajte uređaj na vezama iz više izvora. Bit ćete iznenađeni raznim izvedbama koje ćete primijetiti.

Vaša stabilnost podataka o mreži utječe na izvedbu vašeg telefona, utječe na brzinu dohvaćanja ili slanja e-pošte, utječe na brzinu ili ponekad koliko se web stranica prikazuju i utječe na to koliko je trajanje uređaja.

Usporedbe uređaja
Kada usporedite dva uređaja koji se oslanjaju na internetsku vezu, bolje je dijeliti istu Wi-Fi vezu između njih kako bi dobili točnije rezultate. Različiti SIM-ovi na uređajima vjerojatno će rezultirati slabim nepravilnim statistikama. Čak i SIM-ovi iz iste mreže (vjeruju ili ne) mogu rezultirati iskrivljenom statistikom.

Također pročitajte: LG Optimus L3 E400 dobiva ažuriranje softvera

U suštini
Nemojte brzo zaključiti da je mobilni uređaj povezan s internetom loš, jer je spor ili zamrzavan ako ga niste iskušali s alternativnim stabilnim internetskim vezama. Za sve što vam je stalo, to jednostavno može biti da je vaš mrežni operator koji je zabrljao s vašom glavom.

Preporučeno
Ostavite Komentar