Glavni » general » Da biste bili produktivniji, naučite reći Ne

Da biste bili produktivniji, naučite reći Ne

general : Da biste bili produktivniji, naučite reći Ne


Izvor slike

Evo izvadaka iz zanimljivog članka s gore navedenim naslovom. Poruka članka je da je izricanje Ne neophodno za kreativnost i produktivnost. Prvi izvadak je citat Peter Druckera:

"Jedna od tajni produktivnosti je imati VERY BIG koš za otpadne papir koji će voditi brigu o svim pozivima kao što je vaša - produktivnost u mom iskustvu sastoji se od NE radiš ništa što pomaže ljudima, nego da potroši sve svoje vrijeme na rad Gospodin Gospodin je uklopio jednoga da učini i da učini dobro. "

Dopustite mi da pokušam parafrazirati zadnji dio gore navedenog citata: prestanite trčati pomažući drugim ljudima da se obavljaju svoj posao na račun dobivanja vašeg zadatka ili zadatka. Fokus .

Evo još jednog izvoda koji naglašava posljedice govoreći "Ne", pogotovo u pogledu načina na koji će vas drugi gledati:

"Ne" nas odvažava, dosadno, nepristojno, neprijateljsko, sebično, antisocijalno, neumjereno, usamljeno i arsenal drugih uvreda. Ali "ne" je gumb koji nas čuva.

Svatko želi malo vremena, ali rekavši opet, ponovo će vam dati cestarina o produktivnosti i / ili kreativnosti. Što učiniti? Saznajte kako reći Ne češće. Vaš uspjeh bi mogao jako ovisiti o tome.

Pročitajte cijeli članak: Creative People Say No

Preporučeno
Ostavite Komentar