Glavni » general » Budite upozoreni: UC preglednik Za Android nije siguran kao što mislimo

Budite upozoreni: UC preglednik Za Android nije siguran kao što mislimo

general : Budite upozoreni: UC preglednik Za Android nije siguran kao što mislimo

Grupa istraživača Citizen Lab, na zahtjev Kanadske radiodifuzne korporacije (CBC), izvodila je neke testove na engleskim i kineskim varijantama UC Browsera (verzije za travanj i ožujak za 2015. godinu), a to su bili njihovi nalazi:

  • Oba verzija aplikacije prenijela je PII (osobno identifiable information) u običan tekst ili enkripciju koja se lako može slomiti.
  • Kineska verzija aplikacije zadržava podatke o pregledavanju korisnika čak i nakon brisanja predmemorije aplikacije.
  • IMSI (međunarodni identitet pretplatnika na mobilnim uređajima), IMEI (Identitet uređaja međunarodne mobilne stanice), Android ID i MAC adresa korisničkih uređaja otvoreno su poslane alatu za analizu Umeng alibaba. (Alibaba posjeduje UC preglednik).
  • Preglednik isporučuje te podatke dok je u stanju mirovanja, a korisnik mora samo pokrenuti aplikaciju na svom uređaju da bi se to dogodilo.

U ovakvoj situaciji, presretni promet korisnika UC Browsera mogao bi se koristiti za prepoznavanje korisnika, vidjeti njihove navike pregledavanja i takva bi osoba mogla biti sklona računalnim napadima. Riječ je poslana UC pregledniku, a neki su problemi riješeni nedavno, iako neki još uvijek traju.

Što vam ovo govori? Upoznajte vrstu transakcija s UC Browserom. Ipak, ljuljao je kao moju omiljenu aplikaciju za preuzimanje.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar