BCAA Xplode от Olimp

BCAA Xplode е прахообразен комплекс, съдържащ четири основни аминокиселини. Основното предимство на това спортно хранене е високата концентрация на всеки компонент. Аминокиселините BCAA са представени в съотношение 2: 1: 1. Тези пропорции са тествани във времето. Комплексът се приема във фазата на натрупване на мускулна маса и в периода на изгаряне на мазнини, когато спортистите участват във високоинтензивни тренировки. Спортното хранене действа в двете посоки и засилва желания ефект - за подобряване на релефа и защита на мускулната тъкан от катаболни процеси.

съдържание

 • 1 Ефекти от приема
 • 2 Състав
 • 3 Как да приемате BCAA Xplode
 • 4 отзива

Ефекти на приемане

Използването на комплекса ви позволява да получите цяла гама от положителни ефекти върху тялото на спортиста:

 • увеличаване на показателите за постна мускулна маса и сила;
 • потискане на катаболните процеси и по-бързо възстановяване след тренировка;
 • засилване на защитните функции на тялото при спортисти, които тренират много и интензивно.

Едно от най-значимите съпътстващи свойства на този комплекс е ускоряването на синтеза на протеини и поддържането на азотен баланс на положително ниво.

структура

Всяка порция спортна добавка с аминокиселини е две чаени лъжички или 10 грама. Те съдържат:

 • левцин - 3 g;
 • валин и изолевцин - по 1, 5 g всеки;
 • витамин В6 - 2 mg;
 • глутамин - 1 g.

Наред с тези компоненти, комплексът съдържа подсладители, както и различни хранителни аромати.

Как да приемате BCAA Xplode

Специалистите на производителя съветват да приемате добавка на аминокиселини от две до три порции на ден. За да приготвите порция добавка за по-късна употреба, в чаша вода или 250 милилитра вода. Порцията трябва да се пие преди тренировка. Друго се препоръчва да се пие след клас или сутрин, за да се потиснат катаболните нощни процеси.

Опитните спортисти препоръчват да го консумирате заедно с друго спортно хранене. Това се дължи на факта, че комплексът усилва ефекта на други лекарства.

Пие се с други добавки. Изборът зависи от целта:

 • Желаещите да отслабнат, без да губят голямо количество мускулна маса, спортистите се съветват да комбинират приема на тази добавка с протеинови комплекси, които съдържат L-карнитин или въглехидрати.
 • За да спечелите повече мускулна маса, аминокиселините трябва да се добавят към комплекса креатин или преди тренировка, както и към протеини или гейнери.

Аминокиселинният комплекс BCAA Xplode е безопасен и може да се приема постоянно. Не са необходими почивки или цикли. Спортистите, приемащи тази добавка, не отбелязват странични ефекти. Основното е да съхранявате правилно спортното хранене и да не нарушавате инструкциите за употреба.

Отзиви

Написани са много отзиви за аминокиселинния комплекс в различни форуми и в онлайн магазини за спортно хранене. Спортистите в повечето случаи са доволни от ефекта. Основното предимство на тази добавка е нейната висока производителност без неблагоприятни странични ефекти, както и достъпна цена. Вкусовите качества на това спортно хранене също оставят спортистите доволни. Комплексът се произвежда с вкус на кола, ягода, портокал, плодов удар, лимон, ананас. Съдейки по коментарите на клиентите, най-търсените са добавките с ананас и лимон. Други вкусове също са в търсенето, но в по-малка степен.