Glavni » general » Bitka platforme za Smartphone

Bitka platforme za Smartphone

general : Bitka platforme za Smartphone

Tržište smartphonea je zanimljivo gledati, i pomno ga promatrao. Jedan od ključnih čimbenika na tržištu smartphone uređaja je dostupnost (ili drugačije) aplikacija treće strane za odgovarajuće platforme. Utisnuto je da tržište pametnih telefona ne može podržati više od tri (3) ekosustava aplikacija.

Ako idemo prema trenutačnoj statistici, sve je potrebno, a izgleda da će platforme koje će se sastojati od ove vrhunske trijade: Android, iOS i Windows Phone. Windows Phone nadmašio je BlackBerry u smislu većeg broja aplikacija, iako BlackBerry i dalje ima veće tržišno tržište za sada.

Izvan trijade
Dojam se daje OS / platforma pametnog telefona nije izvediva ako padne izvan trijade. Je li istina da platforma za pametne telefone mora imati veliku dostupnost aplikacija za to da doživljavaju rast i / ili budu održiva na tržištu?

U razmatranju toga, pogledam Bada OS, koji je od svog uvođenja doživljava pohvalu.

Bada nema robustan ekosustav aplikacije. Niti ima ekosustav usluge kao što je Appleov iTunes ili Microsoft Live / Zune da bi iskoristili.

Ipak, Bada OS raste.

Unesite nišu
Jasno mi je da dok ćemo imati tri glavna pametnog telefonskog operatera s živim ekosustavima aplikacija, tržište je u velikoj mjeri sposobno podržati ostale OS niže izvan dominantne trojke.

Predviđam da ćemo na kraju imati trijadu plus nekoliko održivih drugih s manjim dosegom i dosegom.

Preporučeno
Ostavite Komentar