Glavni » general » Izbjegavajte ove uobičajene pogreške u vožnji

Izbjegavajte ove uobičajene pogreške u vožnji

general : Izbjegavajte ove uobičajene pogreške u vožnji

Gotovo svaki put kad sam na putu, promatram neke vrlo česte pogreške koje vozači vozila čine. Svaki put. Nije iznenađenje, budući da prosječni nigerijski vozač nikad nije pročitao kôd autoceste, pa su u potpunosti na moru u svom neznanju. Ovdje su one uobičajene greške vožnje:

Kretanje kutovima i loše prijelaz
Bez obzira u kojem smjeru se okrećete - lijevo ili desno - desna trakica (ovdje u Nigeriji, gdje je standard vozila s lijeve strane i desni promet) je vaša traka. Evo opet: prava traka je tvoja. Ostani tamo. Čak i kad skrenete lijevo, držite se desno u pregovorima za skretanje. Lijeva trakica pripada nadolazećem prometu, čak i kada je na pravoj liniji, a ne biste trebali otići tamo osim u hitnim slučajevima ili možda u slučaju da ste vidjeli jarak na svojoj strani ceste.

Nemojte zaboraviti iskoristiti svoj signal (trgovac) kako biste ostalim korisnicima ceste uputili u kojem smjeru se želite obratiti. Pokrenite signal nekoliko metara prije nego što dođete do skretanja, a ne kada dođete do skretanja.

Nepravilna upotreba traka
Na autocesti, traka na najudaljenijem desno je polagana traka. Ako vozite ležerno ili vaš automobil nije u mogućnosti otići tako brzo kao što bi trebao zbog pogreške, ostati na desnoj traci. Što je dalje lijevo od trake, to je brži promet koji traži servis. Drugim riječima, ako ste najbrži automobil na cesti, trebali biste biti na najudaljenijem lijevom traku, a ako je vaš najsporiji, trebali biste biti na najudaljenijem desnom traku.

Također pročitajte: Namjera projektila na lokalnoj razini s Samsung Galaxy Note II

Imajte na umu da to također znači da bi sve premoženje idealno trebalo biti na lijevoj strani vozila s kojom se pokušavate prevladati.

Skakanje Žuto svjetlo
Pri čekanju na semaforu narančasto / žuto svjetlo nije odobrenje za kretanje. Obavještava vas da se pripremite za kretanje. Možete se pomicati samo kad se pojavi zeleno svjetlo.

Ako ste u pokretu, a žuto svjetlo treperi, to je znak da biste se trebali pripremiti zaustaviti, a trebali biste usporiti u ovom trenutku ako to možete učiniti tako sigurno.

Povlačenje bez signala pravilno
Ako se trebate povući, osim u iznenadnom slučaju, molimo Vas da vašem prometniku koristite dovoljno rano da drugima dozvolite svoje namjere. Ako ne, povećavate rizik od udarca ili stvaranja neugodne situacije kada vozač iza vas pokušava izbjeći udaranje.

Zanemarivanje vaših zrcala
Nevjerojatno je koliko ljudi vozi gotovo bez ikakve uporabe bočnih i stražnjih zrcala. To je recept za katastrofu. Pravilan i siguran način vožnje je držati oči na cesti, da, i također skenirati ogledala kako biste vidjeli što se događa oko sebe i iza vašeg vozila u kratkim intervalima. Praksa. Učite ga dok ne postane druga priroda. Neki dan, vaš život ili netko drugi možda jako ovise o ovoj vještini.

Ovaj popis nije iscrpan, ali zasigurno ćete postati puno bolji vozač ako ih uzmete u srce. Sigurna vožnja!

Također pročitajte: Najtopliji pametni telefoni 2016. godine
Preporučeno
Ostavite Komentar