Glavni » general » Avast kupuje antivirusnu firmu AVG za 1,3 milijarde dolara

Avast kupuje antivirusnu firmu AVG za 1,3 milijarde dolara

general : Avast kupuje antivirusnu firmu AVG za 1,3 milijarde dolara

Avast su se dogovorili oko nabavke protuvirusnih aplikacija AVG, u sklopu posla vrijednog 1, 3 milijarde dolara. Dogovor će biti moguć kroz gotovinu i financiranje dugova. Avast će ponuditi svakom dioničaru AVG-a 25, 00 dolara po dionici u gotovini.

U priopćenju, Avast je otkrio da će korisnička baza porasti na 400 milijuna krajnjih točaka. Od tog broja, 160 milijuna je na mobitelu. Ovaj potez će povećati njihov zemljopisni doseg i dodatno cementirati svoj položaj kao davatelja internetskih usluga. Vince Steckler, glavni izvršni direktor tvrtke Avast Software, imao je sljedeće reći:

"Mi smo u industriji koja se brzo mijenja, a to stjecanje daje nam širinu i tehnološku dubinu kako bismo pružili sigurnost izbora za naše sadašnje i buduće kupce"

"Kombinacija snaga dvaju velikih tehnoloških tvrtki, osnovanih u Češkoj Republici i zajedničkom kulturom i misijom, učinit će nas u dobrom položaju kako bi iskoristili prednosti novih mogućnosti, kao što je sigurnost za ogroman rast u e-mailu. ”

Očekuje se da će se transakcija zatvarati između 15. rujna i 15. listopada ove godine, na čekanju regulatornih odobrenja i drugih aranžmana.

Preporučeno
Ostavite Komentar