Glavni » general » Hoćemo li krenuti prema preopterećenju informacija?

Hoćemo li krenuti prema preopterećenju informacija?

general : Hoćemo li krenuti prema preopterećenju informacija?

Koliko informacija zaista trebamo pojesti? Moramo li doista biti upoznati s onim što naši prijatelji rade u svakom trenutku dana? Moramo li odmah pristupiti toj e-pošti? Je li super, trenutačno povezani bežični život u kojemu smo preplavljeni tolikim informacijama koje stvarno dodaju toliko vrijednosti u naš život ili mislimo samo tako?

U početku smo imali e-poštu. Unesite: Instant Messaging, RSS, nakon čega slijedi Facebook, Twitter, Afrigator i slično. Ne zaboravimo da je za većinu ljudi još uvijek TV i radio zajedno s ostalim tradicionalnim medijima koji pumpe informacije na naš način.

Nemojte zanemariti da se mnoge informacije koje primamo putem svih tih kanala dupliciraju: dobivate ga u svoj poštanski sandučić, dobivate drugu verziju putem RSS-a, pokrenite nekoliko tweetova koji ponavljaju isti itd. Itd.

Sada, s integracijom tih u mobilnu tehnologiju, stvarno postaje zarazna. Vaši tweetovi i vaši prijatelji vas prate oko vas. Isto vrijedi i za e-poštu, Facebook, RSS i sve ostale. Svi oni stalno pitaju za tvoju pažnju - zvuk ovdje; ovdje postoji obavijest o poruci.

Ono što nas je razmišljalo po tom pravcu jest da je jedan od naših članova tima prošle godine provela reviziju svog života i osjetio da je tako super povezan postalo prepreka nego pomoć za njega. Prošle godine, on je izvukao utikač na mnoge od tih kanala. Kunem se da je sada mnogo produktivniji i da je od tada posjedovao veću težinu.

Također pročitajte: Nigerija nadilazi Južnu Afriku kao najveći Afrikan korisnik Opera Mini

Ovdje vidimo rezultate svoje odluke u uredu i dogovorimo se o posljedicama koje je imao na njemu (primjetite kurzivu). Sretni smo za njega . Ali, može li biti istina da se svi ne trebamo tako duboko ukopati u super povezanom životu?

Moramo li stvarno biti povezani? Da li zaista trebamo sve te informacije ili smo samo nasilnici za sljedeći buzz tehnologije? Hoćemo li doći do preopterećenja informacija? Recite nam što mislite.

Preporučeno
Ostavite Komentar