Glavni » general » Jesmo li krenuli na bi-polni mobilni svijet?

Jesmo li krenuli na bi-polni mobilni svijet?

general : Jesmo li krenuli na bi-polni mobilni svijet?

bipolarni
Pridjev: Imati ili se odnose na dva pola ili ekstremiteta.

Spustimo se na potjeru: trenutno samo dva proizvođača mobilnih telefona, Apple i Samsung, dobro su na tržištu. Oni su jaki, jarke i rašireni u gotovini kamionom.

Ostala velika imena - Nokia, Sony, LG, Motorola, RIM i HTC - ili trčanje na gubitak ili bilježe slabe financijske rezultate.

Ne smijemo tvrditi da razumijemo sve čimbenike koji su uključeni u ovaj trend, jer je polje komplicirano, zbunjeno.

Jedan od njih odvija radikalno drugačiji poslovni model.

Neki misle, primjerice, da je RIM u nevolji jer je BlackBerry OS zastario. Ako je to samo OS, kako se proizvođači poput Sonya, LG-ja i Motorola-a, koji rade na suvremenijem operativnom sustavu, također bore? Kako to da je Nokia Symbian / Belle još uvijek svjedočio povećanoj prodaji i prodaji profitabilno sve do prošle godine nakon govora "Burning Platform"? Jedno je jasno. OS nije jedini faktor. Postoje i drugi čimbenici u složenom webu mobilnog svijeta.

No, ovdje je ono što je očito - samo dva proizvođača mobilnih uređaja danas dobro funkcioniraju. Dva. Jesmo li na putu za bi-polarnim svijetom kojim upravljaju Apple i Samsung, a drugima držeći se na malim džepovima teritorija? Svatko se sjeća bi-polarnog dijeljenja svijeta između SAD-a i SSSR-a koji smo živjeli prije desetljeća?

Glavni izvršni direktor tvrtke Nokia govorio je o trećem ekosustavu. Međutim, taj treći ekosustav događa, čini mi se da ćemo završiti u bi-polarnom mobilnom svijetu, a neće se raditi o ekosustavima. Bit će oko dva neizmjerno moćna pokretna divova koja će vladati u selu.

Također pročitajte: Napokon sam dobio vreću za moj 12-inčni tablet

Kao i sve, ovaj bi-polarni mobilni svijet neće trajati zauvijek. Ali za sada, to je smjer kojim se stvari kreću. Tvoje misli?

Preporučeno
Ostavite Komentar