Glavni » general » Jesu li razvojni programeri aplikacija Android samo lazier od svojih iOS partnera?

Jesu li razvojni programeri aplikacija Android samo lazier od svojih iOS partnera?

general : Jesu li razvojni programeri aplikacija Android samo lazier od svojih iOS partnera?

Trenutačno pregledavam Android tablet. U pravilu, tablete koristim isključivo u pejzažnom načinu rada. Dakle, tu karticu konfiguriran je da se ne prebaci u portret, a instaliram i pokrenu aplikacije. Odmah sam primijetio dvije stvari:

1. Mnoge Android aplikacije nemaju način tabletnog računala .
Znaš taj način podijeljenog zaslona kao što biste pronašli na ipadu. Twitter, Facebook i niz drugih aplikacija na Androidu samo su veće verzije standardnih aplikacija za smartphone. I izgleda strašno.

Pogledajte gore opisanu sliku? To je aplikacija Facebook na tabletu. Ne; to nije način na koji možete napraviti aplikaciju tablet. To je samo uzimanje sučelja dizajniran za pametne telefone i šamaranje na veći zaslon.

2. Neke Android aplikacije prikazuju se samo u portretnom načinu na tabletu .
Što daje? Da; Pokrećem ih i otvaraju se u portretnom načinu rada. I obojam vrat da bih ih mogao čitati / koristiti, ili tabletu da ga držim u portretu.

Druga slika iznad je primjer aplikacije koja se prikazuje samo u portretnom načinu rada. Loše. Sumnjivo.

Lijenost?
Žao mi je što sam to rekao, ali nije čudo da iPad upravlja prostorom tabletnog računala. Izgleda da me općenito govoreći, razvojni programeri za Android aplikacije samo su lazier od njihovih iOS partnera. Ne mogu naći nikakav drugi logičan zaključak za ovo.

Iznimke izgledaju daleko između i nekoliko. Primjerice, aplikacija Yahoo Messenger (gore) ima prikaz tablice koji korisniku daje sučelje podijeljenog zaslona. Isto vrijedi i za WordPress. Kudos, dečki. Ostali? Sramota na programerima. Većina. Vratite se na svoje osobno računalo i prilagodite svoje aplikacije za tabletnu podršku, a možda i Android tablete imaju dobre šanse da se dobro ponašaju protiv iPad.

Također pročitajte: Prodaja! Pliris BlazeX, TECNO Phantom A3, TECNO P5

Za sada, s užasnom razinom tabletne podrške na platformi za Android koju vidim, nema šanse za borbu. Pokupite ipad, a većina aplikacija - barem one koje sam koristila - izgleda zapanjujuće u načinu podijeljenog zaslona. To je ono što razlikuje ipad od iPhonea. Ne želim divovski Android smartphone u rukama. Želim tabletu. Aplikacije bi trebale odražavati upotrebu tabletnog računala.

Ne mogu povikati molim.

Preporučeno
Ostavite Komentar