Glavni » general » Apple razgovara kako bi zdravstveni podaci bili dostupni s iPhona

Apple razgovara kako bi zdravstveni podaci bili dostupni s iPhona

general : Apple razgovara kako bi zdravstveni podaci bili dostupni s iPhona

Zamislite kako bi bilo praktično ako umjesto odlaska u bolnicu, samo dijelite svoje zdravstvene podatke s vašim liječnikom putem telefona. U ovom scenariju, ne morate se prijaviti na web stranicu bolnice ili se obratite svom liječniku za svoje zdravstvene podatke. Uskoro ćete moći učiniti sve što je na vašem iPhoneu. Prema izvješću CNBC-a, Apple razgovara s programerima, bolnicama i drugim strankama. Tvrtka planira donijeti kliničke podatke poput rezultata laboratorija na iPhone. Odatle, korisnici bi ga mogli dijeliti s trećim stranama poput bolnica.

U osnovi, Apple će stvoriti centralizirani sustav upravljanja zdravstvenim podacima. To je slično onome što je tvrtka radila s glazbom; iTunes je stvoren kako bi bio centralizirani sustav upravljanja glazbom i zamijenio je CD-ove. Prethodni napori tvrtke Apple za ulazak u zdravstvenu djelatnost uglavnom su usmjereni na fitnes i wellness. Stoga je ova inicijativa korak u drugačijem smjeru tehnoloških divova.

Međutim, postoji zamka. Čak iu digitalnom dobu, informacije o pacijentima nisu tako lako podijeljene između liječnika, posebno među različitim bolnicama i klinikama. Taj se problem naziva "krizom interoperabilnosti", a zdravstveni stručnjaci izjavili su da to zapravo boli pacijente. To dovodi do propuštenih dijagnoza i pogrešaka koje se mogu izbjeći.

U posljednjih nekoliko mjeseci, Apple se susreo sa skupinama zdravstvene IT industrije tražeći načine kako bi ovaj san oživjeli. To uključuje Projekt Argonaut, inicijativu privatnog sektora koji promiče usvajanje otvorenih standarda o zdravstvenim informacijama. Također, Apple razgovara s Carin Allianceom, organizacijom koja želi dati pacijentima središnju ulogu u kontroli vlastitih medicinskih podataka.

Također pročitajte: 2018 Audi S7 i RS 7 dodaju ljepotu bitnima limuzine

Imajte na umu da su drugi tehnološki divovi pokušali riješiti ovaj problem putem vlastitih internetskih pacijenata. Međutim, to zapravo nisu bile uspješne. Google je trebao zatvoriti svoj zdravstveni proizvod, Google Health, još 2011. godine zbog nedostatka vuče. Međutim, predloženo je da bi to moglo biti jer je bilo prerano za napor kao što je Google Health za uspjeh.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar