Glavni » general » Apple uzima Bite iz Nokia / Symbian sa iPhone 3.0

Apple uzima Bite iz Nokia / Symbian sa iPhone 3.0

general : Apple uzima Bite iz Nokia / Symbian sa iPhone 3.0

U redu, još se nije dogodilo, ali ako je popis značajki novog iPhone OS 3.0-a nešto što treba, stvari ne izgledaju previše za Nokia / Symbian.

Najnoviji iPhone firmware (verzija 3.0) ima popis - čekati - 100 novih značajki. Mnoge od tih značajki su stvari koje su korisnici pametnih telefona žalili nisu bili prisutni na iPhoneu i time su ih držali podalje od primamljive jabuke.

Sada, sa stvarima poput širenja i zalijevanja na cijelom sustavu, SMS prosljeđivanja, MMS-a, Stereo A2DP Bluetooth streaminga, krajolik tipkovnice cijelog sustava, WiFi auto-prijava za vrućih mjesta, live video i audio streaming, povezivanje i snimanje glasa, sada dostupna na iPhone OS, slika se iznenada promijenila.

IPhone je otišao od skupe igračke do vrlo funkcionalnog, skupog alata - i Nokia / Symbian treba ga gledati. Zašto?

Evo zašto

Taj zadivljujući, korisničko sučelje na iPhoneu i dalje nema konkurenta. Zaboravi s60 5. izdanje Touch. Zaboravite TouchWiz, i sve druge slap-on slojeve pojedinih proizvođača su došli gore sa.

iPhone 3, 0 krikni ravnotežu u uber-cool i funkcionalnosti.

Koristio sam Symbian uređaje većinu povijesti svog pametnog telefona, ali razmislite primjerice da Nokia / Symbian još treba implementirati rezanje i lijepljenje ugrađenog web preglednika (što je ludo, a stariji državnik Nokia 9500 imao je tu jednostavnu značajku), a sada je iPhone pobijedio s60 - uz to korisničko sučelje, i neću se iznenaditi kada vidim da su mnogi prethodni korisnici Symbian uživali u zalogaju jabuke. Bez šale.

Hoću li odabrati iPhone? Ne znam. Ja sam fizička QWERTY tipkovnica. Ne; one QWERTY tipkovnice na zaslonu jednostavno ne nude istu lakoću korištenja kao i njihovi hardverski kolege.

Također pročitajte: ZTE nubia N3 je bez okvira i ima nevjerojatnu akumulator od 5000 mAh

Ako Apple sutra oslobodi QWERTY verziju iPhonea koji trči v3.0, nemam sumnje da ću ga pokupiti. Do tada…

Voditelji: GSMarena.com

Preporučeno
Ostavite Komentar