Glavni » general » Apple sada nadmašuje Microsoft kao najveću tehničku tvrtku u svijetu

Apple sada nadmašuje Microsoft kao najveću tehničku tvrtku u svijetu

general : Apple sada nadmašuje Microsoft kao najveću tehničku tvrtku u svijetu

Dok se prolazi kroz Techove stvari kao i danas, došao sam na vrlo zanimljiv news članak i osjetio sam da bi bilo dobro i pravodobno podijeliti s prijateljima u MobilityNigeri.

Apple Inc. špio je ispred Microsofta kao najveće svjetske tehnološke tvrtke, mjeren tržišnom vrijednošću u srijedu, 26. svibnja 2010. Apple Inc., proizvođač iphone i ipad, nadvladao je važnu prekretnicu. Zanimljivo je napomenuti da su gotovo izlazili iz poslovanja devedesetih godina. Bore se dugi niz godina kako bi dobili svoje proizvode u glavnu struju i bila je samo investicija vrijedna 150 milijuna dolara od mnogo većeg Microsofta 1997. godine koja ih je zadržala na površini.

Prema Reutersu, direktor tvrtke Microsoft Corp Steve Ballmer nije bio uznemiren dan nakon što je suparnica Apple Inc nadmašila svoju tvrtku kao najveću svjetsku tehnološku tvrtku po tržišnoj vrijednosti. Ispričao je da mu je cilj bio razviti dobru liniju proizvoda i zaraditi više profita. "Moj fokus je ... što bismo trebali raditi na našoj liniji proizvoda, kamo idemo, kako proizvodima učiniti inovativnijom", rekao je u odgovoru na pitanje o Appleovoj utrci koja je prošla pokraj tržišne vrijednosti u New Delhiju u Indiji danas, 27. svibnja.

"Duga je igra, imamo dobre konkurente ... i mi smo jako dobar natjecatelj", rekao je Ballmer. "Vrlo dobro izvršavamo i to će dovesti do velikih proizvoda i velikog uspjeha."

Analitičari vjeruju da se Microsoft kladio na ažuriranu verziju svog Microsoft Office softvera pokrenutog ranije ovog mjeseca zajedno s potpuno novim operativnim sustavom mobilnog softvera za pametne telefone nazvan Windows Phone 7, koji je zakazan za ulazak na tržište u novom nizu slušalica blagdansku sezonu za odmor.

Također pročitajte: BlackBerry Travel App je sada dostupan u Africi

"Ja sam optimističan", rekao je Ballmer.

Prema Nasdaqovim ocjenama, dionice Applea porasle su za 1 posto u srijedu, povećavajući svoju tržišnu vrijednost do 225, 1 milijardu dolara i ispred Microsoftove 222, 7 milijardi dolara, kao što je navedeno u Reutersovim podacima. Dionice Applea u kasnom poslijepodnevnom trgovanju porasle su za 1 posto iznad 247 dolara. Dionice tvrtke Microsoft smanjile su se za 2, 2 posto na 25, 50 dolara.

Dionice Applea sada su vrijedile više od 10 puta nego prije 10 godina, jer je profitiralo od revolucioniranja potrošačke elektronike sa svojim izvanrednim, širokim apelom, jednostavnim uređajima s izvrsnim sučeljem u proizvodima koje je predstavio iphone. Ostali proizvodi zvjezdane kvalitete uključuju iPod, iPhone i MacBook prijenosna računala. Da ne spominjem najprodavaniji ipad koji je prodao milijun jedinica u SAD samo manje od mjesec dana nakon objavljivanja. Vjeruje se da je ipad ponovio isti uspjeh u Europi nakon što je lansiran u petak, 28. svibnja.

Microsoft, bivša najveća Tech tvrtka, vjeruje da ima svoj operativni sustav (Windows) koji radi na više od 90 posto svjetskih računala. Nažalost, nisu uspjeli uskladiti svoje besprijekorne stope rasta devedesetih godina.

Apple Cupertino, kalifornijska tvrtka Apple je druga po veličini tvrtka na indeksu S & P 500 po tržišnoj vrijednosti, a drugo samo Exxon Mobil Corp, Energy Giant.

Preporučeno
Ostavite Komentar