Glavni » general » "Apple je globalni svjetski brand na svijetu", kaže Interbrand

"Apple je globalni svjetski brand na svijetu", kaže Interbrand

general : "Apple je globalni svjetski brand na svijetu", kaže Interbrand

Dobro poznata konzultantska tvrtka Interbrand upravo je objavila popis najboljih 100 svjetskih marki na svijetu za 2014., a tvrtka sa sjedištem u Kaliforniji na vrhu popisa donosi financijsku vrijednost vrijednu 118, 9 milijardi dolara.

Popis koji je uglavnom pretežito tehnoloških tvrtki ima ukupno 13 tehnoloških tvrtki na popisu. Google je iza Applea na drugom mjestu s financijskom vrijednošću od 107 milijardi dolara, dok su IBM, Microsoft i Samsung zauzeli četvrto mjesto, peti i sedmi, kako bi zaokružili prvih pet tehnoloških tvrtki koje čine deset najboljih.

Ovo je drugi uzastopni put kada je Apple na vrhu popisa dok su srušili Coca-Colu koja je završila treće godine nakon što je na vrhu popisa. Popis također uključuje i globalne brandove u zabavi kao što su MTV, Disney, dizajnerske tvrtke kao što su Nike, Louis Vuitton, automobilske tvrtke kao što su Toyota, Mercedes-Benz, Porsche i mnogo više samo da spomenemo nekoliko.

Interbrand koristi tri glavna kriterija u vaganju vrijednosti tvrtke:

  • Performanse proizvoda i usluga tvrtke,
  • Utjecaj na izbor kupaca i,
  • Sposobnost brandu mora narediti vrhunsku cijenu na svojim proizvodima i zaključati zaradu.

Ako sumnjate u njihove metode, tvrtka se hvali da je to prvi koji je ovjeren od strane Međunarodne organizacije za normizaciju (ISO). Ovo samo pokazuje kako je profitabilan tehnološki sektor, premda dobro poznate divovske zabave i automobilske marke.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar