Glavni » general » Apple iPhone dominira ukupnim dobitkom telefona

Apple iPhone dominira ukupnim dobitkom telefona

general : Apple iPhone dominira ukupnim dobitkom telefona

Došlo je do zanimljivog tortnog grafikona koji sam zainteresirao kasni interes na webu. Kako kineska poslovica ide, "Slika govori tisuću riječi". Pa što bolji način da ilustriram ono što želim reći nego s slikom?

Nedavno sam vidio zanimljivu analizu prodaje mobilnih telefona širom svijeta - kako u prodajnim jedinicama tako iu profitu - na GearLog i CNN Fortune Tech.

Dijagram gore prikazuje jedinice mobilnog telefona koje prodaje Apple i drugi proizvođači mobilne telefonije od razdoblja od siječnja do lipnja 2010. Appleov prodaja jedinica iPhones je sitna tanka crvena traka u tortnoj tablici i pokazuje da je Apple prodao 17 milijuna telefona ovo razdoblje. Dok su Nokia, Samsung i LG zajedno prodali oko 400 milijuna mobilnih uređaja u istom vremenskom razdoblju.

Možda se može tvrditi da je Apple samo jedna tvrtka s jednim OS / proizvodom (ios) koji je bitno iPhone dok su drugi proizvođači više tvrtki s više modela. S druge strane, Nokia, Samsung i LG koji čine Plava kriška s mnoštvom modela lako prevladavaju prodaju iPhonea s 400 milijuna prodanih jedinica. Osim toga, Nokia, Samsung i LG svjetski su vodeći proizvođači mobilnih telefona na svijetu! Čak i uz to, razlika je još uvijek prilično zapanjujuća.

Pogledajmo sada drugi tortni grafikon, a informacije koje generiramo iznenada postaju vrlo zanimljive. Boje su još uvijek iste. Apple je crvena, a Nokia, Samsung i LG zajedno su još uvijek plave boje, a drugi u zelenoj boji.

Također pročitajte: 4G LTE Speed ​​Showdown: Lagos protiv New Yorka

Ovaj drugi tortni grafikon prikazuje dobitke proizvođača mobilnih uređaja u istom vremenskom razdoblju. Apple je iznenada zauzeo nevjerojatnih 39 posto dobiti u industriji! Ovo je 7% više od kombinacije Nokia, Samsung i LG! A sve to kruniti, to je također pun 10% više od ostatka industrije (Ostalo = 29%) u kombinaciji.

Ako me pitaju koji se poslovni model može izabrati, definitivno bih odabrao Apple. Ovo je očito svaki san investitora. Tvrtka Cupertino očito je zalupila u gotovini jer se njegovi konkurenti teško bore za bilo kakvu dobit. U svjetlu gore navedenog, Steve Jobs ne treba tražiti zanimljive statistike sljedeći put kada se obratio drugom posebnom događaju Apple-a.

Preporučeno
Ostavite Komentar