Glavni » general » Drugo izvješće - iPhone ima 3 puta tržišno tržište Android u SAD-u

Drugo izvješće - iPhone ima 3 puta tržišno tržište Android u SAD-u

general : Drugo izvješće - iPhone ima 3 puta tržišno tržište Android u SAD-u


Kao što je opisano na engadget.com:

"Često nam je jednostavno da se uključimo u Android maniju i zaboravimo da je Googleova mobilna platforma još uvijek u početku. Tada dobivamo hladne tvrdnje poput ovih - pokazujući da je iPhone OS posjedovao 28 posto tržišta SAD-a za Smartphone i da se približava RIM-ovom vodećem 35 posto - i suočili smo se s shvaćanjem da Android telefoni još uvijek imaju manje od jednog u svakih deset Smartphonea od strane Amerikanaca danas. "

Engadget je izvještavao o rezultatima tvrtke Nielson na Androidu i tržišnoj borbi za iPhone.

Iz izvješća Nielsona:

Između Q4'09 i Q1'10, udio Android i iPhone na tržištu smartphonea porastao je za svega 2%. Istodobno, lider pametnog telefona Blackberry izgubio je 2% udjela na 35% svih pametnih telefona dok je Microsoftov Windows Mobile OS izgubio i 2% da bi pao na 19%.

Očigledno, Android i iPhone uređaji jesti daleko u RIM-ovu Blackberry marketshare u SAD-u i Android je još uvijek uhvatiti korak s iPhone u smislu ukupne prodaje. Ovo je u suprotnosti s ranijim zahtjevom NPD-a da je Android prešao iPhone na tržište SAD-a.

Čitatelji će također biti zainteresirani za Appleovo odbijanje podataka NPD-a, od kojih je Engadget s pravom istaknuo da Apple nije " osporavao izvješće NPD-a", već jednostavno pokušavaju promijeniti temu, kao što bi svaki pravilno obučeni PR odjeljak.

Još jedna intrigantna činjenica u ovom istraživanju bila je da postoji velika lojalnost među vlasnicima i korisnicima Android i iPhone uređaja. Ovaj uvid iz istraživanja pokazuje da 80 posto vlasnika iPhonea i 70 posto vlasnika Android pokazuju želju za istim operativnim sustavom na sljedećem telefonu.

Također pročitajte: Evo što NCC kaže o zaustavljanju neželjenih SMS poruka od operatera

Nasuprot tome, Microsoft i RIM-ovi brojevi lojalnosti iznosili su 34, odnosno 47 posto.

Nielsonovo izvješće obuhvaća samo SAD i ne odražava globalne trendove. SAD ostaju mali dio globalnog smartphone tržišta, gdje i Android i iPhone, dok rastu, ostaju mali igrači.

Naime, u Nigeriji obje platforme imaju neznatan položaj na tržištu smartphone-a masivno dominiranom Symbianom, a slijede ih udaljeni RIM (BlackBerry) i Windows Mobile.

Preporučeno
Ostavite Komentar