Glavni » general » Tržišni udio Androida zatvara se u odnosu na Windows

Tržišni udio Androida zatvara se u odnosu na Windows

general : Tržišni udio Androida zatvara se u odnosu na Windows

Microsoftov Windows OS bio je najpopularniji operativni sustav u blizini. Međutim, izgleda da će se promijeniti. StatCounter, tvrtka za web analitiku, otkrila je da je Googleov Android operativni sustav prilično blizu podudaranja tržišnog udjela tvrtke Windows

Prema StatCounteru, prije pet godina ovo bi bilo nezamislivo. Kao što je u siječnju 2012, Windows je zagušenje na korištenju interneta na 82 posto. No, u veljači ove godine, korištenja internetskog sustava Windows OS smanjila se na 38, 6 posto, a Android je izašao s 37, 4 posto. Ovaj trend je uzrokovan povećanjem upotrebe mobilnih uređaja koji se pokreću na Android OS-u radi spajanja na internet, za razliku od korištenja stolnih računala. Također, prodaja tradicionalnih računala smanjila se diljem svijeta.

Međutim, Windows i dalje posjeduje tržište operacijskog sustava OS-a na 84, 1 posto tržišnog udjela. Međutim, upotreba interneta više se prebacuje na mobilne uređaje. Nadalje, prema StatCounteru, mobilni uređaji povezani s internetom prvi su put pretrpjeli korištenje računala i laptopa u listopadu 2016. Od tada su mobilni uređaji dominirali korištenjem interneta u različitim dijelovima svijeta. Također, Android dominira u zemljama u razvoju, s tržišnim udjelom od 51, 8 posto u usporedbi sa sustavom Windows 29, 8 posto.

Preporučeno
Ostavite Komentar