Glavni » general » Android se pretvara da ima punu višezadaćnost

Android se pretvara da ima punu višezadaćnost

general : Android se pretvara da ima punu višezadaćnost

Ovaj članak zapravo ne govori o operativnom sustavu Android, ali Android je sada dominantna platforma za pametne telefone kao i Symbian već 10 godina. Kao takav, nema boljeg načina za pokretanje točke ovog članka nego za korištenje Androida kao usporedbe. Ovaj članak zapravo govori o multitaskingu na Symbian OS-u.

Znam da dječaci s fanovima Android ne vole to čuti, ali ono što je istinito istina je i ništa se ne može učiniti. Preselio sam se s operacijskog sustava Symbian OS, ali na Sve o Symbianu, Steve Litchfield još uvijek ljulja Nokia 808 PureView. Ima članak o 10 razloga zbog kojih je još uvijek na Nokia 808 i Symbianu u lipnju 2013. Zanimljivo je čitati i izazivati ​​nostalgiju za one od nas koji su bili na sceni tijekom većeg dijela Symbianove vladavine. Za one od vas koji nisu, uživajte ili uživajte. Nije da je bitno ono što radiš, zapravo. Ipak, to je najvažnije pitanje: ono što je najviše impresioniralo u tom članku bila je Steveov prikaz Symbianove višezadaćnosti, pogotovo kada se podupire onoga što se dobiva na Androidu. Evo što je morao reći:

Da, Android se pretvara da ima punu višezadaćnost, ali zašto je to, pola vremena kada se vratim na aplikacije koje su se izvodile samo prije sat vremena, potrebno je nekoliko sekundi da se ponovno učita? Nasuprot tome, višezadaćnost na Symbianu tako je dovršena da sam izgubio broj na koliko puta sam ostavio neku aplikaciju koja je slučajno pokrenuta u pozadini, koja je započela prije nekoliko tjedana, otkrivajući je u višezadaćnom vrtuljku i dotaknuvši se to, da bi se to dogodilo odmah i još uvijek je u istom zaslonu / stanju kao kad sam ga posljednji put koristio. iOS i Windows Phone pokušavaju oponašati ovu vrstu multitaskinga sa sustavom zamrzavanja aplikacija i kasnije ih probuditi, ali Symbian i dalje vlada ovdje i na neki način.

Nakon što sam sebe, kao i mnogobrojni drugi Symbian flagships, koristio sam opsežno na njemu, previše se sjećam kako aplikacije traju tjednima na Symbianu. No, čak i na najsposobnijim igračima Androida, uključujući HTC One X i Samsung Galaxy Note II, aplikacije se tako često zatvaraju da čini višezadaćnost na Symbianu kao da vjeruje. Nemojte zaboraviti da su ti Symbian flagships imali mizernu obradu snage i RAM-a u usporedbi s Androidovim flagshipsima o kojima govorimo danas, a ipak smo izvukli zadivljujuće performanse za više zadataka.

Također pročitajte: Više recenzija: uređaji, aplikacije, usluge!

Symbian je povijest za mene i za mnoge druge, ali ono što ima bogatu baštinu. I dalje sam u potrazi za platformom za pametne telefone koja će replicirati Symbianove nevjerojatne višezadaćne sposobnosti. Za sada, ta platforma nije Android i nije Windows Phone. Tko će zvoniti mačku? Kupina? Firefox? Morski pas? Ubuntu? Ne znam i nije me briga. Netko samo treba to učiniti.

Preporučeno
Ostavite Komentar