Glavni » general » Android 5.0 Lollipop za podršku izlazu iz RAW fotoaparata

Android 5.0 Lollipop za podršku izlazu iz RAW fotoaparata

general : Android 5.0 Lollipop za podršku izlazu iz RAW fotoaparata

Uobičajeno, obrada fotografije smartphone obično se sastoji od ovih osnovnih koraka
1. Hardver fotoaparata i senzori snimaju podatke o svjetlu i slikama
2. Softver algoritmi obrađuju podatke i komprimirati svoj život.
3. Konačne informacije o slici prikazuju se i spremaju u memoriju kao JPEG sliku.

Njihova glavna prednost su na brzim i jednostavnim načinima pomoću kojih se fotografije snimaju bez potrebe za preokretanjem prije nego što donese pristojnu fotografiju. Nedostatak je u tome što ne dopušta ni puno tinkeringa ili naknadne obrade, tj. Ne možete mijenjati parametre slike (bijela ravnoteža, razine ekspozicije itd.) Nakon što ste ih snimili, zato nećete naći profesionalnog fotografa s know-howom u digitalnoj manipulaciji fotografija koristite pametni telefon kao glavnu kameru, jer je upravo tako ograničavajući.

To je barem bio slučaj dok su Nokia telefoni PureView telefona došli. Nadam se da će biti prvi proizvođač pametnih telefona koji uključuje RAW slikovnu podršku u DNG formatu bez gubitka, što znači da se sve ne komprimirane informacije o fotografijama koje se snimaju fotoaparat ne brišu prilikom prikazivanja fotografije, već su spremljene i dostupne za daljnju manipulaciju s profesionalnim softverom za uređivanje slika, Ovo je u prilogu normalnim Jpeg slikama koje dolaze kao normalne fotografije nakon što je fotoaparat izvršio svoj posao.

Dobra vijest je da je Android također dodao ovu značajku u svom sljedećem izdanju, Lollipop. Kao dio novog Camera API 2.0, uključena je podrška bez gubitka. To znači da aplikacije fotoaparata / slika treće strane imaju više podataka za reprodukciju s fotografijom. Siguran sam da će se moćni urednici slika uskoro pojaviti kako bi iskoristili te značajke.

Također pročitajte: Kisik postavljen za širenje širokopojasnih usluga u veći Lagos

Ovo je fantastično za konkurenciju, a nadamo se da iOS i BlackBerry omogućuju nešto slično. Podsjeća me na moju omiljenu izreku, ide ovako (u varijacijama koje se primjenjuju na različite situacije):

Ako izradite API, aplikacije će doći.

Aplikacija je već iskoristila kako bi iskoristila ovu prednost

Izvor: lPhoneArena

Preporučeno
Ostavite Komentar