Glavni » auto općenito » U hitnim slučajevima, automobil bez vozača odluči tko umre

U hitnim slučajevima, automobil bez vozača odluči tko umre

auto općenito : U hitnim slučajevima, automobil bez vozača odluči tko umre

Automobili bez vozača (i sve ostale primjene umjetne inteligencije) su ovdje da ostanu. Po prvi put, ne-ljudi moraju napraviti život ili smrt izbora u naše ime. U hitnim slučajevima, automobil bez vozača odlučuje tko će spasiti i tko žrtvovati. Jednostavno bi vas moglo žrtvovati .

Sudbonosnim danom ležete na stražnjem sjedalu vašeg hladnog, vozača bez automobila dok se kreće niz cestu brzinom od 80 km na sat. Kočnice ne uspiju. Guma se rasprsne. Dijete ulazi u cestu niotkuda. Pojavljuje se neki drugi slučaj. Ili kombinacija čimbenika. Bez obzira na vrstu hitnosti, automobil mora riješiti dilemu. Desno, na dasci se igra grupa dječaka. Na pločniku trgovačkog centra nalaze se ljudi. Na lijevoj strani nalazi se duboki jarak. Određena smrt ili nesposobnost za vas. Ovo je izvan vaših ruku. Odlučuje vaš automobil bez vozača.

Vaš automobil dobiva odlučiti tko je važniji i vrijedan očuvanja - beskućnik na strani hoda ili trudna žena koja prelazi cestu. Lud koji povuče svoj stari kamion na cestu u brzoj brzini, nevini prolaznik koji ide svoj put bez nje ili vas. Čini se da ti scenariji vjerojatno neće biti često, ali će se dogoditi.

Samoupravljanje je Sigurno vožnje

Dobra vijest je da su automobili samohodnih automobila najprije osmišljeni kao sigurni automobili. Ljudska oštećenja i iracionalna spontanost na kotačima eliminiraju se iz iskustva vožnje. Ta oštrina i iracionalnost dolaze iz drugih vozila koja imaju ljudske vozače i ljudske pješake. Savršen sigurni scenarij vožnje bit će onaj u kojem svaki vozilo na cesti nije vozač. Ali to će dugo trajati.

Također pročitajte: Novi način prizora za iPhone, SmartCam, dolazi uskoro

Na kraju dana, akademske vježbe oko moralne dileme samohodnih automobila ostat će upravo to. Vrlo su slično akademskim vježbama oko dileme privatnosti pametnih telefona. Ljudska bića gotovo uvijek odabiru praktičnost zbog privatnosti i sigurnosti. Povijest sugerira da ćemo zagrliti automobile bez vozača bez obzira na odluke koje ti automobili donose u izvanrednim situacijama. Barem, većina nas će.

Preporučeno
Ostavite Komentar