Амино X от BSN

Комплексът от аминокиселини, произведен от производителя на BSN, под търговското наименование Amino X, е предназначен да подобри качеството на възстановяване на тялото след интензивни тренировки, да блокира катаболните процеси, да увеличи производителността по време на физическо натоварване и, най-важното, по-бързо да спечели постна мускулна маса.

За разлика от други добавки, тези аминокиселини не се отделят под формата на таблетки или в капсули, а под формата на прах. Поради това комплексът се характеризира с бърза разтворимост и отлична абсорбция в организма. Спортната добавка съдържа целия списък с незаменими аминокиселини. Комплексът включва BCAA. Наред с аминокиселините, в препарата присъстват минерали с витамини.

Поради балансирания си състав, приемът на Amino X има следния положителен ефект върху спортистите:

  • ускорява процесите на възстановяване;
  • инхибира катаболизма;
  • намалява подкожния слой на телесните мазнини;
  • служи като допълнителен източник на енергия;
  • дава тласък на растежа на мускулите без мазнини.

Амино X списък

В една препоръчителна порция добавка Amino X съдържа 14, 5 грама прахова смес, която представлява:

  • въглехидрати - 1 грам;
  • анаболни матрици - 10 грама.

Матриците се наричат ​​незаменими аминокиселини, включително BCAA. Добавката включва също: ябълчена и лимонена киселини, лецитин, различни минерали с витамини, натрий. Комплексът е допълнен с подсладители и ароматизатори.

Как да приемате Amino X правилно

Следвайки препоръките на производителя, добавката трябва да се приема два пъти на ден - първият път тридесет минути преди тренировка и половин час след урока. Сервирането е 14, 5 грама. Предварително определено количество от сместа, което е лесно да се измери с помощта на мерителна лъжица, се излива в чаша сок или вода (250 мл). По-добре е да използвате обикновена вода. Това се дължи на факта, че добавката вече се предлага с различни вкусове. Добавянето на сладък сок може да съсипе собствения ви вкус на аминокиселинния комплекс. В свободно време добавката се приема веднъж на ден в количеството, препоръчано от производителя.

Съвместната употреба на аминокиселини BCAA според голям брой учени може да засили ефекта на спортните добавки. Amino X е най-добре комбиниран с повишаващо теглото тегло, преди тренировка и протеинови комплекси, креатин. Доплащането е позволено да приема две порции наведнъж. Не се препоръчва да се консумира повече, защото просто няма да се усвои. Оптималната продължителност на курса е около деветдесет дни. Ако приемате добавката в продължение на три месеца, това ви позволява да постигнете максимална ефективност. На следващо място, не забравяйте да си направите почивка за тридесет дни. Комбинация от добавка на аминокиселини с пълноценна балансирана диета и постоянни тренировки ви позволява допълнително да засилите резултата.

Amino X добавка е абсолютно безопасна, не причинява никакви странични ефекти. За да може аминокиселинният комплекс да се усвои по-добре, трябва да пиете повече от три литра вода на ден.

Отзиви

Спортната добавка с аминокиселина, произведена от BSN, е най-популярният комплекс сред аналозите. Спортистите, като правило, оставят положителни отзиви за продукта. Спортистите пишат за отличната ефективност на добавката както по време на сушене, така и при увеличаване на масата, а също така отбелязват отличната разтворимост и отличната смилаемост в организма, добрия вкус и достъпната цена.

Добавката се предлага в пет различни вкуса - диня, боровинка, плодов удар, ябълка (зелена), грозде. Най-популярните са комплекси с вкус на зелена ябълка, диня. Останалите не са много популярни, защото не всеки ги харесва, но като цяло те се използват и от някои спортисти.

Съдейки по прегледите, много спортисти пият Амино Х с протеини или гейнери, което позволява да се засили ефектът, който е много по-висок, отколкото когато добавката се пие отделно. В рецензиите няма оплаквания за странични ефекти от употребата на комплекса. Всички спортисти, приемащи добавката, са доволни от резултата.