Glavni » general » Airtel 3G je stabilniji od Glo 3G na Lumia 610

Airtel 3G je stabilniji od Glo 3G na Lumia 610

general : Airtel 3G je stabilniji od Glo 3G na Lumia 610

Zapamtite moj članak o tome kako je potreban širokopojasni internet kako bi u potpunosti uživao u iskustvu sa sustavom Windows Phone? Sjećate se kako sam s tim Glo SIM karticom u Lumiji opisao da uređaj šalje više vremena na GPRS / EDGE nego na 3G? Naravno, to je rezultiralo vrlo frustrirajućim internetskim iskustvom na Lumia. Mnogo puta, internetska veza nije bila pouzdana, iako u pametnom telefonu sa sustavom Android, gdje bih ga mogao spojiti na 3G, radi besprijekorno. U slučaju da ste ga propustili, Windows Phone OS ne nudi vurently mogućnost povezivanja mrežne veze samo s 3G mrežom. Dostupne opcije su 2G ili Auto Mode (koji nudi 3G kao "najveću brzinu spajanja"). U tom posljednjem načinu rada uređaj se automatski prebacuje između 2G i 3G, ovisno o nizu čimbenika. Pogledajte moj članak, Re: Mrežni način na Windows Phoneu

Bio sam iznenađen kada sam pokušao aktivirati Airtelov besplatni internetski probni rok od 3 mjeseca. Stavio sam microSIM koji je bio upakiran s Lumia 610 u telefon i učitavao malu količinu vremena emitiranja. Kada besplatna probna verzija nije uspjela, dobio sam vrlo mali internetski plan za testiranje mobilne internetske veze. Ja živim u području gdje je Airtel 3G veza slaba. Imam Airtel USB modem i jedva primam 1 bar 3G signala. Moja supruga je na airtel blackberry i morao je čvrsto spojiti svoj uređaj na 2G kako bi mogao dobiti sve što je učinio.

Prvo iznenađenje koje sam dobio s Airtelom na Lumia 610 bio je to što je uređaj većinu vremena bio zaključan na 3G! Imajte na umu da je to isto mjesto na kojem se isti telefon ne bi zaključao na Glo 3G, iako Glo ima puno jači signal 3G. Glo 3G vraća potpune signalne šipke na 610, ali troši više vremena na 2G. Airtel 3G vraća najviše 3 od 5 bara, ali telefon ostaje gotovo trajno na 3G s Airtel SIM u njemu.

Također pročitajte: Microsoft Surface tablete osvajaju protiv ipad i drugih

Drugo iznenađenje - i već sam to već spomenulo - jest da Lumia 610 drži na 3 bara Airtel 2G signala, gdje i moj USB modem i BlackBerry moje žene vraćaju manje rešetaka. Što ćemo napraviti od ovih?

Jedna, da su legendarne jake radio mogućnosti Nokia uređaja još uvijek netaknute i prebačene su na pametne telefone sustava Windows Phone. Ako to niste znali, Nokia telefoni uglavnom su bili izuzetni jer drže slabe signale mreže u usporedbi s telefonima drugih proizvođača.

Dvije, pogrešno ... reci mi. Bilo koja mreža ili RF inženjeri prisutni ovdje? No, možda je moguće da neke mreže bolje funkcioniraju na nekim telefonima nego na drugima? Ako bilo tko ima tehničke informacije o tome, obavite dobrovoljno. Jedno je sigurno, koristeći Airtel microSIM u Nokia Lumia 610 je daleko ugodnije iskustvo nego korištenje Glo microSIM u njemu. Ponovno, faktor lokacije ovdje je vjerojatno vrijedan.

Tko zna? Te informacije mogu biti korisne ako razmišljate o kupnji sustava Windows Phone (ili posebno Nokia Lumia), a vi ste neodlučni o mrežnoj SIM kartici za implementaciju u njemu. Airtel bi mogao (napominje da je naglasak) samo dobar izbor. Samo nemojte očekivati ​​besplatni internet promo da radi za vas.

Preporučeno
Ostavite Komentar