Glavni » general » Pristupačan (mobilni) internet i uloga Vlade

Pristupačan (mobilni) internet i uloga Vlade

general : Pristupačan (mobilni) internet i uloga Vlade

Od nedavno, u priličnom broju rasprava o mobilnostiNigerija, bilo je mnogo agitacija za mobilne operatere da ispusti cijenu svojih mobilnih internetskih usluga. ovdje je izvadak iz publikacije, CyberSchuulNews, koji se bavi kritičnim dijelom problema.

Netko je poštom poslao sljedeće:

CyberschuulNews,

Molim vas, možete to raspraviti.

Uvijek sam se pitao zašto toliko platimo za pristup internetu u ovom dijelu svijeta, i čini mi se da nemam puno razloga osim troškova održavanja. Prema vašem mišljenju, zašto mislite da je širina pojasa vrlo skupo u Africi, za razliku od razvijenih zemalja u kojima je besplatan pristup internetu?

Kenneth

CyberSchuulNews je e-publikacija koju proizvode dugogodišnji stručnjaci u nigerijskoj telekomunikacijskoj industriji, The Executive CyberSchuul. Evo odgovora iz perspektive:

Slobodan aspekt o kojem ne znamo, ali možemo govoriti o pristupačnim.

Ono što znamo je da kada vlada cijeniti potrebu za širinom pojasa, oni čine kritična ulaganja u razini kralježnice, čime se troškovi dolje smanjuju prema njihovim ljudima vrlo nizak i ponekad se prikazuju kao da su besplatni. Ništa nije besplatno, netko plaća račun i trošak širine pojasa kao resurs je isti u cijelom svijetu.

Ako vaši radnici i pripravnici uđu u vaš ured i koriste besplatno internet godinu dana, šanse su da oni govore o tome da je internet besplatan i trebao bi biti besplatan. Kažu da zato što ste prepoznali to bi trebalo biti tako i plaćate račune bez da ih znate. Tako se pokreće posao.

Dobre su vlade također na sličan način.

U zemljama u razvoju, vlade obično ne prepoznaju potrebu za širinom pojasa na način na koji cijene potrebu za rižom i krumpirom. Dužnost aktivnih stručnjaka svugdje je donijeti obrazovanje i pritisak da snose svoje vlade kako bi vođe razumjeli potrebu i učinili kritična ulaganja na odgovarajućim mjestima i razinama. Ali nemojte zaboraviti da su u tim zemljama snage korupcije i gladi također zabrinjavajući problem za sve, čak i među profesionalnim razredom. Čak i oni iz naših Pro-a u vladi ne dobro prisustvuju problemu, koliko manje tvrdi političari.

Jeste li znali sve one prljave igre koje su naši kolege zamolili u ranim danima interneta u Nigeriji. Jeste li vidjeli što je NITEL tijekom 'goggled-man's' zakupa zaustavio pristup cijelog čovječanstva na resurs? Možda ga nećete vidjeti jer niste bili u rasponu paljenja.

Dakle Ken, tako vlada subvencionira kritične resurse na visokoj razini, što čini korisnicima besplatnim ili na drugi način.

Nadalje, dodajte sve ostale uobičajene probleme: energiju, korupciju i ljudske sposobnosti itd. I počnete vidjeti ogromnu problematiku.

Kada je predsjednik Obama stavio $ 7.4 milijardi u širokopojasni pristup, to je ono što je radio - poticanje industrije. Nije osnovao telekomunikacijske tvrtke s novcem, već podupirući postojeće i one koji su u nastajanju da rade jeftino. U konačnici, to dobiva do krajnjeg korisnika za lutku.

U drugim klimatskim uvjetima predsjednik bi upotrijebio novac kako bi uspostavio vladine tvrtke i postavio utrku za sve. Dan dana, problem i dalje postoji.

Lako je za neke vlade da shvate potrebu subvencioniranja hodočašća ljudi u Jeruzalemu i Meki nego gledati na širokopojasni pristup internetu. To je obična istina.

Izvor: CyberSchuulNews

Također pročitajte: Opera Mini i Mobile ažuriranje za Symbian Anna i Belle

Moje mišljenje

Možemo uznemiravati operatore sve što nam se sviđa, ali sve dok naša vlada ne odgovara na svoje odgovornosti, vjerojatno nećemo uživati ​​u dugom vremenu pristupačne, a da ne spominjemo besplatne internetske usluge u Nigeriji.

Istina je da su ti operatori već iscijedili vodu iz kamena, jer oni rade stvari u zemlji u kojoj ništa (infrastrukturno) ne funkcionira.

Doprinosi molim.

Preporučeno
Ostavite Komentar