Glavni » auto općenito » Aeva predstavio novi 4D LIDAR senzor za auto-vozeći automobile

Aeva predstavio novi 4D LIDAR senzor za auto-vozeći automobile

auto općenito : Aeva predstavio novi 4D LIDAR senzor za auto-vozeći automobile

Tržište samohodnih automobila zagrijava se kao autonomni programi vozila kao što su Tesla, Uber, Waymo i Apple u potrazi za isticanjem. Ali, dobra vijest u ovom prostoru je otkrivanje najsuvremenijih senzora Aeve.

Aeva, osnivač bivših inženjera tvrtke Apple, Salehian Soroush i Mina Rezk (obojica su radili na Appleovoj posebnoj podjeli projekata), tvrdi da je novi senzor bolja verzija LIDAR-a i superiorniji od drugih koji se nalaze u sebi - vozeći testna vozila.

Prema Salehian, senzor je "mješavina hardvera i softvera koji vrhunski posao hvatanje podataka o okolini".

Kako funkcionira Aeva novi 4D LIDAR senzor?

Senzor sličan kutiji nije odgovoran za izračunavanje samostalnog vožnje. Umjesto toga, uređaj je prepun punih fotoaparata, senzora pokreta i LIDAR-a. Namijenjen je za prikupljanje podataka i informiranje autonomnog sustava vožnje.

Senzori kontinuirano šalju svjetlost i kada se svjetlo vraća natrag, prenosi prikupljene podatke (objekte, pješake i vozila) u autonomni sustav vožnje u 3D formatu karte. Drugim riječima, pruža točne vizualne informacije i praćenje vozila za samo-vožnju kako bi pravilno vidjeli cestu.

Mina opisuje postupak u njegovim riječima, "naš 4D LIDAR tehnolog može mjeriti dubinu, reflektivnost i brzinu u jednom laserskom snimku, sve trenutačno". Slično, senzor mjeri udaljenost objekata kao i brzinu kako bi predvidio njihova kretanja.

Međutim, valja napomenuti da biste za višu razinu autonomne vožnje trebali više od jednog okvira. Oni se mogu pričvrstiti na krov automobila, jedan na prednjoj strani, a drugi na leđima.

Također pročitajte: Aplikacija MobiNigeria preuzeta je 3.703 puta od Ovi trgovine

Uređaj također dolazi s senzorom reflektivnosti koji omogućuje da radi u mraku.

Dok će Aeva nastaviti uživati ​​u svojoj najnovijoj tehnologiji, samo je pitanje vremena prije nego što natjecatelji reagiraju vlastitim senzorima za razine samohodnih automobila. U međuvremenu, čekamo s prekriženim prstima.

Slijedite MobilityArena na društvenim medijima!

Ne zaboravite nas pratiti na Instagramu, Facebooku i Twitteru.

Preporučeno
Ostavite Komentar