Диета за изгаряне на мазнини

Невъзможно е да станете собственик на преса за облекчение, без да се спазват хранителните правила. Дори интензивното трениране до степен на изтощение няма да даде желания резултат, ако ядете храни, които допринасят за образуването на мазнини по корема и страните.

Изисква се да знаем, че човешкото тяло не е склонно да се раздели с мастни натрупвания и затова веднага щом тялото ни получи алармен сигнал за липсата на обичайната си енергия, то веднага спира всякакви биохимични реакции, включително растеж на мускулите. Ето защо, за да постигнете резултат, трябва да изберете балансирана диета за себе си.

Според най-новите разработки на спортните диетолози, диета, насочена към стабилна загуба на мазнини и запазване на мускулния тонус, отговаря на следните изисквания:

съдържание

  • 1 1. Стимулиране на процеса на изгаряне на мазнини.
  • 2 2. Колкото е възможно повече протеин
  • 3 3. Мазнини.
  • 4 4. Контролирайте приема на мазнини и въглехидрати
  • 5 препоръки:

1. Стимулиране на процеса на изгаряне на мазнини.

За да се изпълни това изискване, е необходимо да се намали приема на висококалорични храни, както и да се добави към диетата ви онези продукти, чието действие е насочено към стимулиране на процесите на изгаряне на мазнини. Тези продукти включват:

- Вода. Спортистите трябва да пият до 3 литра течност на ден. Ако получите по-малко вода по време на тренировъчния период, тялото ви ще забави всички процеси на изгаряне на мазнини. Между другото, в това отношение използването на зелен чай с вода също ще бъде много полезно.

- Млечни продукти с ниско съдържание на мазнини. Както показва опит, млечните продукти имат способността да стимулират процеса на изгаряне на мазнини. Благодарение на съдържанието на естествен калций, те се абсорбират перфектно в организма. Яжте млечни продукти с ниско съдържание на мазнини и правите различни смутита за изгаряне на мазнини на базата на тях.

- Витамин С. Най-добре е да го използвате в естествената му форма. Яжте неограничено количество цитрусови плодове (портокал, грейпфрут), горски плодове (морски зърнастец, касис) и салата от червено, Брюксел и карфиол.

2. Колкото е възможно повече протеин

Ястията, които ни снабдяват с калории, също се нуждаят от тях за собственото им храносмилане в организма. Усвояването на протеините изисква половин повече енергия, отколкото за мазнини и въглехидрати. Следователно, ако вашата диета съдържа много протеини, тогава за нейното храносмилане тялото ще трябва да изразходва повече калории. Този принцип се превърна в основата на популярната и ефективна протеинова диета на Аткинс.

3. Мазнини.

Съдържанието на мазнини в ежедневната диета трябва да бъде 20-30% от общото количество. В същото време консумацията на животински мазнини е важна, тъй като животинският холестерол синтезира основните хормони, изгарящи мазнините и анаболите. Източници на тези мазнини са: яйца, сьомга, ядки и зехтин.

4. Мониторинг на приема на мазнини и въглехидрати

Значението на мазнините като енергиен източник е незначително. Тялото ни го взема от доставката в последния завой. Въз основа на това трябва да сведете до минимум консумацията на въглехидрати и по този начин да накарате тялото да приема натрупаната мазнина от резервите като допълнителна енергия. В същото време е особено важно въглехидратите, приемани в малки количества, да бъдат бавни. Техният източник може да бъде неполиран ориз, зеленчуци, плодове, овесени ядки и зърнени храни.

препоръки:

- Намалете енергийната интензивност на ежедневното си меню до 30 килокалории на 1 кг тегло.

- Осигурете си хранене на всеки 2 или 3 часа, но в малки количества.

- Можете да циклизирате консумацията на въглехидрати, тогава вашите мускули ще бъдат постоянно в състояние на тонус. Така например, яжте по-малко храна, съдържаща въглехидрати един ден, но след това увеличете дневната норма на следващия ден.