Най-доброто време за тренировка

Правилното време за физическа активност ви позволява да постигнете най-високи резултати. Ако не е подходящо, ефективността на тренировката или намалява рязко, или на практика е нулева. За да определите най-доброто време за ходене на фитнес или джогинг, трябва да се съсредоточите върху целта - загуба на тегло, наддаване на тегло. Трябва да се занимавате с онези часове, които помагат за поддържане на тялото в добра форма, изгаряне на мазнини или, обратно, да спечелите мускулна маса.

съдържание

  • 1 Изследване
  • 2 тренировки за тези, които обичат да стават рано сутрин
  • 3 Изгаряне на мазнини - от седем до девет сутринта
  • 4 Аеробни упражнения - от 15.00 до 16.00
  • 5 Сила и високоинтензивна тренировка - от 17.00 до 18.00
  • 6 Какво обучение се прави най-добре след 19.00 "> 7 Резюме

Научни изследвания

Има много изследвания за това кои часове са най-подходящи за спорт. Тази тема представлява интерес за учени по целия свят. Дългосрочните проучвания позволиха не само да се проучи този въпрос, но и да се стигне до определени изводи, които позволяват на обучаваните да постигнат по-добри резултати.

Изследвания на американски учени показаха, че времето за обучение трябва да се основава на физическите особености на човешката структура:

  1. Ectomorphs. Хората с този тип физика имат висока метаболитна скорост. Те са естествено предразположени към изтъняване и изпитват определени проблеми с напълняването, включително с мускулна маса, което създава трудности за тези, които искат да изграждат прилична мускулатура. Най-доброто време за спортуване на ектоморфите е вечерта, когато те са пълни със сила и енергия.
  2. MESOMORPH. Хората със среден телесен тип нямат склонност нито да са с наднормено тегло, нито да са слаби. Това се дължи на нормалната метаболитна скорост. Според изследването мезоморфите могат да се практикуват сутрин, следобед, вечер. Всичко зависи от собствените желания на човека и наличието на свободно време.
  3. Endomorphs. Собствениците на третия тип тяло често страдат от излишно тегло. Метаболизмът в тялото им протича много бавно. За да не страдате от излишни килограми под формата на мазнини, те трябва да правят сутрин. Периодът от 7 до 10 часа се счита за оптимален и най-добър, когато количеството гликоген с глюкоза е минимално и енергията за упражнения се освобождава поради окисляването на мастния слой.

Изследователи от Уилямсбург проведоха експеримент. Той се състоеше в това, че обучението се провеждаше в 8, 12, 15 и 20 часа. Във всеки период от време няколко души бяха ангажирани с големи тежести. Участниците в експеримента бяха хора, които преди това не са спортували. Това проучване показа, че вечерта е най-доброто време за силови тренировки.

Този извод е логичен. Мускулните влакна са по-податливи на свиване и по-бързо работят във вечерните часове, тъй като температурата на човешкото тяло във вечерните часове е много по-висока, отколкото сутрин или следобед. В допълнение, ефективността на тренировката с тежести се определя от нивата на тестостерон и кортизол. Първият е отговорен за унищожаването, а вторият за натрупването на мускули.

В спокойно състояние тестостеронът е висок сутрин, но най-ефективното увеличение от тренировката с тежести е характерно за вечерните часове. И ако човек иска не само да спортува, но и да стане собственик на впечатляваща мускулна маса, се препоръчва да изпълнява силови упражнения във вечерните часове. Класовете по това време носят максимална полза и ви позволяват да увеличите мускулите.

Хората, които искат да отслабнат и мазнини, трябва да спортуват сутрин. Този период от време се характеризира с високи нива на кортизол, но тук има нюанси, които трябва да се изучават от всички, които искат да станат по-стройни.

Тренировки за тези, които обичат да стават рано сутрин

За човек, който се събужда рано сутрин и се чувства буден, енергичен, пълен със сили, сутрешните тренировки са най-подходящи. Разбира се, такива класове имат свои собствени характеристики. Сутрин телесната температура се понижава. Това означава, че ставите с лигаменти не са много еластични, така че активните упражнения не носят много ефект и не се препоръчват за изпълнение. Гимнастиката с йога е най-добрият избор за ранни тренировки. Те не изискват голямо количество енергия и ви позволяват да се чувствате в добра форма през целия ден.

Изгаряне на мазнини - от седем до девет сутринта

Тези два часа са най-добри за кардио и изгаряне на мазнини. Кортизолът от 7 до 9 сутринта е доста висок, а гликогенът = доста нисък, така че по време на тренировка енергията се взема от мастния слой. Сутрешните тренировки се правят най-добре в рамките на четиридесет минути. Интензитетът трябва да бъде среден. Човек, който няма сърдечни проблеми или натиск, може да се включи в половината от времето, но с по-бързи темпове. Трябва да се съсредоточите върху собственото си здраве, защото не всички хора могат да правят каквато и да е дейност сутрин.

Аеробни упражнения - от 15.00 до 16.00

През този час период телесната температура се повишава и достига своя връх с около 5.30 ч. Този период е най-подходящ за аеробика, танци, джогинг, фитнес, колоездене. Подобна активност засяга не само изгарянето на мазнини, но и укрепва сърдечно-съдовата и дихателната система.

Сила и високоинтензивна тренировка - от 17.00 до 18.00

От пет до шест вечерта е най-добре да се упражнявате с тежести. Това време е идеално за посещение на фитнес, както и за високоинтензивни и интервални тренировки. Такива упражнения изискват максимална издръжливост, а именно вечер както телесната температура, така и нивото на тестостерон се покачват над. Човек усеща прилив на сила и това има положителен ефект върху тренировките.

Какво обучение се прави най-добре след 19.00 "> Обобщение

Времето на вашата тренировка зависи от много фактори. Първото нещо, което трябва да се обмисли за човек, който реши да започне да посещава фитнес зала, да отслабне или, обратно, да натрупа мускулна маса, е неговият телесен тип. В повечето случаи той определя целта на класовете. Резултатите, които човек иска да постигне, също влияят, когато е най-добре да се направи. За да отслабнете, упражненията са най-добре сутрин. За набор от мускулна маса вечерта е по-подходяща. Ако обаче преди това не сте се занимавали със спорт, по-добре е първо да посетите лекар, което ще ви позволи да установите с точност липсата на противопоказания за определени видове физическа активност.